Constructorul francez Renault a lansat marti in cadrul Salonului auto de la Geneva noul model Twingo, informeaza un comunicat al companiei. Noul Twingo face parte din clasa mica compacta (mini) si este destinat consolidarii pozitiei Renault in segmentul masinilor mici, unde constructorul francez este prezent cu modelele Clio III, Modus si Clio Campus. Renault Twingo va fi disponibil spre vanzare din iunie 2007.  

Lungimea noului Twingo este de 3,6 metri, mai mare cu 16 centrimetri fata de vechiul model, latimea sa este de 2,36 metri, iar inaltimea este de 1,47 metri. Portbagajul are o capacitate de 230 de litri, capacitate care poate fi marita la 951 de litri prin rabatarea banchetei din spate. 

Twingo vine echipat cu trei motorizari pe benzina de 1,2 litri si 60 de cai-putere (CP), 1,4 litri si 75 CP si noul motor Renault TCE de 100 CP, si o varianta pe motorina cu capacitate de 1,5 litri si 65 CP. Transmisia este asigurata de o cutie manuala cu cinci viteze si de cutia automata Quickshift. 

Renault Twingo contine in echiparea de baza ABS cu EBA (asistenta la franarea de urgenta) si airbag-uri frontale pentru sofer si pasager. In functie de versiune, echiparea de baza a noului Twingo mai contine geamuri electrice, servodirectie, inchidere centralizata si coloana de directie ajustabila pe inaltime, turometru, airbag-uri laterale, senzori de ploaie si lumini, si lampi de ceata. Versiunile Dynamique si GT au o imagine mai sportiva vizibila atat la exterior cat si la interior.

Noul Twingo va fi disponibil in variantele de echipare Access/Authentique, Expression, Privilège, Initiale, Dynamique si GT. Totodata, noul Twingo vine cu o lista de dotari optionale care include  climatizare automata, senzori de parcare, pilot automat, etc. Modelul Renault Twingo permite conectarea dispozitivelor portabile precum Mp3 playere (iPod) si ascultarea continutului la sistemul audio al masinii si este dotat cu un sistem hands-free de tip Bluetooth. Sistemul de control al stabilitatii ESP urmeaza sa fie facut disponibil de Renault dupa lansare. 

Renault va produce modelul Twingo alaturi de modelul Clio III in uzina Novo Mesto din Slovenia, care a fost recent modernizata partial si echipata cu utilaje noi. Compania franceza a angajat 600 de oameni la uzina Novo Mesto pentru producerea modelului Twingo, fapt ce a dus la cresterea personalului uzinei la 3000 de angajati. 

Noul Twingo va fi disponibil si intr-o versiune cu volan pe partea dreapta pentru a a putea fi comercializat si in Marea Britanie, a patra piata europeana pentru segmentul de masini de oras. Lansarea noului Twingo face parte din planul constructorului francez Renault de a lansa 26 de noi modele, 13 dintre acestea fiind destinare cuceririi pietelor in dezvoltare.

Predecesorul noului Renault Twingo s-a vandut in peste 2.400.000 de exemplare pe parcursul celor 14 ani in care a fost construit, incepand din 1993.

 

Sursa: Capital 06 Martie 2007