Proiectul lui Carlos Ghosn, CEO-ul aliantei Nissan-Renault, de a construi in India o masina mica de 3000 de dolari, s-ar putea realiza printr-un acord cu producatorul auto indian Bajaj, informeaza Associated Press.

Rajiv Bajaj, managing director al Bajaj Auto, ar urma sa se intalneasca in curand cu oficialii Renault la Paris, pentru a discuta pe marginea acestui subiect.

Acordul ar urma sa faca parte dintr-un parteneriat mai complex dintre cele doua companii, care ar putea acoperii si gama de vehicule comerciale a Nissan-Renault.   

In acest moment, Mahindra & Mahindra (M&M) este principalul colaborator al francezilor in India. Nissan-Renault si M&M detin in India doua companii mixte si dezvolta o fabrica in Chennai, care urmeaza sa fie folosita de toate cele trei companii. 

Anand Mahindra, vice presedintele M&M nu a comentat zvonul si a negat existanta unor negocieri cu compania franceza in privinta proiectului masinii de 3000 de dolari. M&M nu ar fi prea interesata de proiectul aliantei Nissan-Renault deoarece intentioneaza sa devina un jucator important pe piata mondiala a SUV-urilor (Sports Utility Vechicle).

Sursa: AP