Robert Rekkers îşi va prelua noua funcţie începând cu 1 iulie. "Venirea sa va completa competenţele deja existente şi sunt convins că experienţa sa impresionantă va contribui (…) la expansiunea regională a Grupului Agricover", a declarat Jabbar Kanani, acţionarul Agricover Grup, într-un comunicat de presă al companiei.
Rekkers este un manager experimentat din industria bancară românească, deţinând peste nouă ani funcţia de director general al Băncii Transilvania. Cariera sa a început în ABN AMRO Bank, unde a lucrat timp de 17 ani, atât în străinătate, cât şi în România. Printre funcţiile avute se număra acelea de country manager al ABN AMRO Bank în Columbia şi România.
Grupul Agricover, prezent în România şi Bulgaria, este un furnizor de soluţii complete pentru agricultură. Este un integrator în circuitul serviciilor si produselor pentru agricultură, facand legătura între industria procesatoare, fermieri şi producători.
Având mai mult de 600 de angajaţi, Grupul Agricover include: Agricover Distribuţie, Agricover Cereale, Agricover Produse speciale, Agricover Silozuri, Agricover Logistică, Agricover Credit IFN, Agricover Livestock, AgroAdvice şi Agricover Bulgaria.
Grupul se ocupă cu distribuţia de seminţe, îngrăşăminte, motorină, produse fitosanitare, precum şi consultanţă tehnică de specialitate, acordarea de credite, asigurarea recoltei, servicii logistice, de siloz şi sprijin în valorificarea recoltelor.
Acţionarul Grupului Agricover, omul de afaceri de origine azeră, Jabbar Kanani, este absolvent al Universităţii de Medicină şi Farmacie din Bucuresti şi trăieşte în România de 27 de ani.