Cererea a fost depusă ieri la Tribunalul Bucureşti şi are ca termen de judecată data de 28 februarie 2012. Cererile de declanşare a procedurii de insolvenţă sunt utilizate tot mai des ca instrumente de constrângere a debitorilor.
„Noi sperăm să ne înţelegem şi să nu fie nevoie să se ajungă la insolvenţă. Datoria nu e mare, dar din păcate nu am altă soluţie pentru a recupera banii. Am avut răbdare şi intenţii de conciliere. Problema e cu majoritatea constructorilor şi o să mai vedeţi cereri de acest fel în zilele viitoare. Am datorii şi de un an de zile de recuperat. Noi avem contracte cu toţi constructorii şi am mai avut contracte şi cu Tehnologica Radion, dar acum s-a întâmplat să nu mai putem recupera banii“, a declarat pentru Capital Radu-Ştefan Spirea.
Vesta Investment este unul dintre cei mai mari furnizori de echipamente pentru semnalizare rutieră din România şi este cunoscută pentru contractele încheiate cu statul. Anul trecut, firma a raportat o cifră de afaceri de 6,8 mil. euro şi un profit de 1,89 mil. euro.
Tehnologica Radio, firma omului de afaceri Theodor Berna, a înregistrat în 2010 o cifră de afaceri de 142 mil. euro, în creştere cu 30% faţă de 2009, şi un profit de aproape 10 mil. euro, în creştere cu 250% faţă de acum doi ani. Berna ocupă poziţia 74 în ultima ediţie a Top 300 Capital, cu o avere estimată la 78-80 mil. euro.