Acesta ar fi fost șocat de refuzul tatălui său de a se întâlni cu el în timpul vizitei pe care a făcut-o în Marea Britanie. Pentru Harry ar fi fost deosebit de dureros, deoarece „toată lumea știe adevăratul motiv pentru care a fost tratat astfel”, scrie Mirror.

Atitudinea Regelui Charles i-a surprins pe cei care sperau într-o reconciliere

Un autor regal a sugerat că refuzul regelui Charles de a-și vedea fiul a fost o lovitură „dureroasă” pentru Ducele de Sussex. În timpul vizitei sale recente la Londra, pentru a 10-a aniversare a Jocurilor Invictus, Harry nu a beneficiat  de primirea călduroasă la care spera.

În ciuda speculațiilor din ultima perioadă privind o regăsire caldă între tată și fiu, după reconcilierea anterioară, atitudinea regelui Charles i-a surprins pe mulți care credeau că, acum, în sfârșit, se va îngropa securea războiului.

Pentru a spulbera toate zvonurile, echipa Prințului Harry a lansat o declarație prin care clarifică situația.

„Ca răspuns la numeroasele întrebări și la speculațiile continue privind o întâlnire între duce și tatăl său în timp ce se Harry se află în Marea Britanie săptămâna aceasta, din păcate putem preciza că nu va fi posibilă din cauza programului complet al Majestății Sale”, a declarat un purtător de cuvânt al Prințului Harry.

„Ducele înțelege angajamentele tatălui său și alte priorități ale Regelui și speră să-l vadă în curând”, se spune în comunicat.

Deși comunicatul nu pare să lase loc interpretărilor, experții regali l-au citit într-o altă cheie.

Motivul invocat de Regele Charles nu i-a convins

Comentatorul și autorul regal Royal Tom Quinn a declarat pentru „The Mirror” că Harry este profund afectat de faptul că a fost respins atât de brutal de tatăl său, mai ales că mulți au crezut că vizita lui la Londra îi va ajuta să revină la relația de dinainte.

Tom Quinn a declarat:

„A fost profund șocat de refuzul direct al tatălui său de a-l vedea chiar și pentru o clipă. De data aceasta, respingerea a fost deosebit de dureroasă, deoarece a fost publică. Harry a dat o declarație spunând că a înțeles de ce tatăl său a făcut asta, sub pretextul că nu are timp.

Dar toată lumea știe că adevăratul motiv nu a avut nimic de-a face cu programul său încărcat.

Harry a petrecut trei zile la Londra și se pare că ar fi fost cazat la un hotel, după ce nu i s-a permis să stea în reședința familiei regale.

Potrivit The Times, ducele de Sussex a formulat o „cerere” pentru a-și vedea tatăl, deoarece protocoalele regale cer să facă asta înainte cu 28 de zile. Cu toate acestea, surse de la Palatul Buckingham au susținut că Harry „s-a răzgândit” cu privire la șederea într-una dintre reședințele regale din Londra și nu a cerut să-și întâlnească tatăl.

Harry, exclus de la petrecere

În timp ce Harry se afla la Londra, Regele Charles avea un program încărcat, găzduindu-l pe prim-ministrul Rishi Sunak pentru audiența săptămânală și vizitând o cazarmă militară.

De asemenea, a organizat o petrecere în grădina Palatului Buckingham, la care Harry nu a primit o invitație.

Ducele de Sussex a plecat la Londra fără Meghan Markle și cei doi copii ai lor, Prințul Archie și Prințesa Lilibet.

Regele Charles (2)
SURSA FOTO: Facebook, Shendl Copitman

William, foc și pară din cauza vizitei lui Harry în Nigeria

Pe de altă parte, ziarul New York Post a venit cu o altă informație. Potrivit acestuia, Prințul William ar fi fost „foarte furios” pentru călătoria lui Meghan și Harry în Nigeria.

Prințul Harry, însoțit de Meghan Markle, a făcut recent o vizită în stil regal în Nigeria, chiar dacă s-au retras de la statutul de membri ai familiei regale în 2020.

Autorul și expertul regal Tom Quinn a declarat pentru The Mirror că vizita cuplului „a confirmat cele mai mari temeri” ale familiei regale și i-a înfuriat pe Prințul William și pe Regele Charles.

„Tot ce te-ai putea aștepta de la o vizită regală oficială a fost acolo – recepții, vizitele la școli și organizații de caritate, la soldații răniți și la persoanele cu handicap”, a spus el. „Se spune că Charles este mai supărat decât l-a văzut cineva vreodată”, a declarat acesta.

Surse din cadrul Biroului de Externe al Marii Britanii au declarat pentru The Daily Mail că Harry și Meghan „au vizitat Nigeria în calitate privată” și că guvernul Regatului Unit nu a fost implicat în „aranjarea sau facilitarea” activităților lor.

Cu toate acestea, vizita a avut toate semnele unui turneu regal tradițional.

În timpul vizitei în statul pe care Markle l-a numit „țara mea”, ducesa de Sussex a gazduit un eveniment Women in Leadership împreună cu Ngozi Okonjo-Iweala, directorul general al Organizației Mondiale a Comerțului.

Cuplul, căruia i s-a dăruit un colier tradițional de mărgele din lemn, a vizitat copiii de la Academia de Lumini din Abuja, unde au fost întâmpinați de mulțimi de oameni. În plus, Harry s-a întâlnit cu răniți din cadrul armatei la un spital militar.

De asemenea, Harry și Meghan au mers la o sesiune de antrenament pentru organizația „Nigeria: Unconquered”. Au participat apoi la o recepție găzduită de șeful Statului Major al Apărării, în cinstea familiilor de militari.