Potrivit informaţiilor date publicităţii joi seară de Direcţia de sănătate publică, Franţa a înregistrat 16.096 de cazuri de COVID-19 în 24 de ore, nou record de la începerea testării pe scară largă în ţară, relatează AFP, citată de agerpres.

Recordul anterior s-a ridicat la peste 13.000 de noi cazuri pe zi, nivel atins miercuri. În timp ce au fost anunţate noi măsuri de restricţie pentru a încerca să oprească răspândirea pandemiei, 52 de bolnavi de COVID-19 au murit în 24 de ore, la spital, a precizat serviciul public de sănătate.

Acest lucru este un semn că pandemia progresează: proporţia persoanelor pozitive în raport cu numărul total de persoane testate (rata de pozitivare) a crescut continuu, atingând 6,5%, faţă de 6,2% miercuri şi 5,4% săptămâna trecută.

Peste 700 de cazuri la reanimare

Situația continuă să fie alarmantă în Franța după ce în ultimele şapte zile, spitalele au primit 4.258 de bolnavi noi, dintre care 718 cazuri grave la reanimare, cu 43 mai mult decât în ajun.

De la începutul pandemiei, în Franţa au fost înregistrate cel puţin 31.511 de decese legate de COVID-19, dintre care 20.940 în mediul spitalicesc.

În raportul său săptămânal, de asemenea difuzat joi, serviciul public de sănătate a avertizat în legătură cu o „majorare exponenţială a internărilor la reanimare” şi o „creştere a circulaţiei SARS-CoV-2 la persoanele în vârstă de 65 de ani şi mai mult”.

Bazându-se pe datele până la 22 septembrie, serviciul public de sănătate a semnalat o „subestimare a majorării numărului de cazuri confirmate cauzată probabil de o saturaţie a capacităţilor de diagnostic”, precum şi o subestimare a numărului de focare de contaminare.

Nici în România situația nu este pozitivă. Până la data de 24 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 118.054 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). De asemenea, în ultimele 24 de ore  alte 1767 de persoane au fost infectate cu virusul ucigaș.