Deși, după denumire, pare o simplă versiune a modelului realme 8, anunțat în luna martie, să nu ne lăsăm înșelați, realme 8 5G este un terminal nou, cu dotări aparte.

Un preț imbatabil

Astfel, față de realme 8, grupul optic al camerelor principale ale realme 8 5G a fost amplasat într-un bloc dreptunghiular în locul celui pătrat, iar dimensiunile au crescut ușor, ca de altfel și diagonala ecranului și procentul ocupat de acesta. Nu numai diagonala ecranului a suferit modificări, ci și panelul utilizat, realme 8 5G având în dotare un IPS. În plus, este asigurată o rată de reîmprospătare a imaginii de 90Hz, care face ca toate scenele cu mișcări rapide să fie redate mult mai fluid, mult mai realist. Așadar, acesta este un ecran mult mai potrivit pentru conținut video și jocuri.

Evident, marea noutate este suportul tehnologiei 5G, realme 8 5G fiind pregătit pentru cea mai nouă generație de rețele mobile. Conform specificațiilor, în funcție de frecvența utilizată de operator, standardul 5G permite lățimi de bandă de la valori de ordinul sutelor de Mbps până la peste 1Gbps. Asta înseamnă, spre exemplu, că redarea de conținut video 4K sau streaming-ul live, la cea mai bună calitate, direct de pe telefon, folosind o conexiune mobilă, sunt doar două dintre oportunitățile disponibile. Contrar așteptărilor, accesul la tehnologia 5G nu se rezumă numai la terminale costisitoare, deoarece realme 8 5G are un preț de achiziție de circa 1029,99 lei, ceea ce îl transformă într-unul dintre cele mai accesibile modele cu suport 5G disponibile pe piață.

Tehnologie remarcabilă

În ciuda prețului de achiziție foarte atractiv, realme 8 5G nu face rabat nici în ceea ce privește hardware-ul încorporat. Astfel, platforma se bazează pe un procesor Dimensity 700 5G cu 8 nuclee, anunțat de MediaTek la sfârșitul anului trecut. Acesta este completat de 4 și respectiv 6GB memorie RAM și 64 sau 128GB capacitate de stocare, care poate fi extinsă până la 1TB cu ajutorul unui card microSDXC.

Camera principală oferă o rezoluție de 48MP și este însoțită de 2 senzori de 2MP – unul pentru fotografii macro și celălalt pentru adâncime de câmp. Pe partea frontală, încorporată în ecranul de 6,5”, se află o cameră selfie de 16MP. Pentru o autonomie de top, bateria are o capacitate de 5000 mAh și se încarcă rapid, mulțumită alimentatorului de 18W livrat în pachet. Pe lângă noul standard 5G, pe lista opțiunilor de conectivitate se mai află Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 5.1, NFC și USB Tip-C, iar, la capitolul senzori, producătorul enumeră cititorul de amprente, accelerometrul, giroscopul, senzorul de proximitate și busola. Partea software nu a fost nici ea neglijată, ceea ce înseamnă că realme 8 5G vine cu sistem de operare Android 11.

Lista de specificații este, în concluzie, înțesată cu elemente care mai de care mai tentante, iar ei i se adaugă un design modern, dominat de un ecran care acoperă mai bine de 90% din partea frontală. Acestea ar fi de ajuns pentru a face din realme 8 5G un model reușit în segmentul său, însă introducerea tehnologie 5G îl transformă într-un produs remarcabil, fără concurență în această zonă de preț.

realme 8 5G va fi disponibil la partenerii locali începând cu 18 mai, fiind în ofertă specială pentru primele trei zile de vânzare la un preţ ce porneşte de la 879,99 lei.

Material realizat cu sprijinul Realme