Realitatea TV a fost amendată pentru prezenţa în emisiunea de duminică 20 mai "Alegerile Mihaelei" unor candidaţi şi politicieni, deşi invitarea politicienilor în weekend în campania electorală este interzisă de normele audiovizuale.

Reprezentantul Alin Petran a precizat că "era imposibil de a modifica conţinutul şi structura programului într-un timp atât de scurt, înainte de emisiune", el referindu-se la adoptarea unor "Instrucţiuni" de către CNA pe 17 mai.

OTV a primit aceeaşi amendă de 25.000 de lei pentru prezenţa lui Dan Diaconescu în weekend, reprezentant al PPDD, într-o emisiune de arhivă în care depăna amintiri de la începutul carierei sale jurnalistice. De asemenea, OTV a fost sancţionat pentru un spot electoral în care Dan Diaconescu este filmat cu drapelul ţării în fundal, fapt interzis de lege.

De asemenea, CNA a sancţionat cu scrisori de atenţionare postul Radio Bucureşti, Digi 24 şi TVR 1, iar "Money Channel" cu somaţie, pentru invitarea politicienilor în emisiuni difuzate în weekend.
Sursa: Agerpres