Realitatea TV pregăteşte în toamnă o investiţie de circa şase milioane de euro, prin care se vor aduce mai multe modernizări tehnologice, precum digitalizarea producţiei ştirilor.

Programul include modernizarea atât a echipamentelor din sediul central al postului din trustul Realitatea-Caţavencu, cât şi a sistemelor de transmisiuni şi producţie. Una dintre cele mai importante investiţii o reprezintă un sistem digital de producţie a ştirilor, care va accelera viteza fluxului de informaţii, în contextul în care Realitatea TV este un post de breaking news. Sistemul va facilita stocarea centralizată a imaginilor brute şi editate, ceea ce va permite accesul imediat la conţinutul video. Agenţia de presă NewsIn, parte tot a grupului Realitatea-Caţavencu, va beneficia şi ea de acest sistem de producţie. Pe lângă serviciile de text, audio şi foto, agenţia va oferi astfel şi servicii video. Emisia Realitatea TV va fi şi ea digitalizată şi automatizată, în vederea trecerii la televiziunea de înaltă definiţie.

Conducerea postului intenţionează să mai investească şi într-un sistem de transport de semnal din teritoriu, pentru transmisiunile live şi casete. Printre noile achiziţii se numără şi două care de reportaj cu opt camere, folosite pentru transmisiuni internaţionale.