Compania Real Hypermarket România va deschide joi, în incinta centrului comercial AFI Palace Cotroceni, al treilea hipermarket al reţelei din Bucureşti şi al 22-lea magazin din România.

Hipermarketurile Real au o suprafaţă medie de vânzare de 7.500 de metri pătraţi. Suprafaţa totală construită, de 14.000 de metri pătraţi, include spaţii auxiliare şi  o galerie comercială. Investiţia medie în deschiderea unui  astfel de magazin este de peste 20 de milioane de euro.
 
Real, parte a grupului german de retail Metro, a intrat pe piaţa românească în 2006. Compania a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 2,35 miliarde lei (638 milioane euro), în creştere cu 92% faţă de 2007.

Alte două hipermarketuri până la sfârşitul anului

Până la sfârşitul anului, Real va mai deschide alte două hipermarketuri, la Ploieşti şi Timişoara. Totodată, retailerul ar putea deschide 4 – 6 magazine anul viitor, potrivit declaraţiilor făcute anterior de reprezentanţii Real.

Compania are planificată deschiderea unui alt hipermarket în Capitală, pe locul fostei fabrici Policolor din apropierea Autostrăzii Soarelui. Magazinul va fi inaugurat cel mai probabil în 2010.

Retailerul a fost nevoit să încetinească anul trecut ritmul de extindere al reţelei, stabilit la şapte unităţi pe an, ca urmare a crizei financiare care a blocat creditarea, suspendând planurile dezvoltatorilor imobiliari care vizau construcţia de noi parcuri de retail.

Astfel, faţă de planurile de a deschide  câte 7 hipermarketuri în 2008 şi în 2009, Real a deschis doar 6 unităţi anul trecut, respectiv 4 magazine în acest an.

Mall-ul din Cotroceni, una din puţinele inaugurări de toamnă

Centrul comercial AFI Palace Cotroceni, care va fi deschis tot joi, 29 octombrie, este dezvolat de compania cu capital israelian AFI Europe, parte a grupului Africa-Israel Investments. Mall-ul este situat la intersecţia dintre Str. Vasile Milea şi Bd. Timişoara şi dispune de o suprafaţă totală de 215.000 metri pătraţi, suprafaţa închiriabilă reprezentând aproximativ 79.000 de metri pătraţi.

Întreaga suprafaţă va fi impărţită în trei zone ce vor cuprinde 250 de magazine, 2.500 de locuri de parcare, un hypermarket Real deschis non-stop, 20 de săli de cinema, primul IMAX din România (3D), o pistă de carting, două cazinouri, un patinoar de aproximativ 1.000 mp, deschis tot timpul anului, un lac artificial cu bărcuţe electrice pentru copii, o pistă de role, o arenă de laser tag, bowling şi snooker, un spaţiu dedicat expoziţiilor permanente şi un loc unde se poate fuma narghilea.