Persoanele din Singapore care au suferit reacții alergice după prima doză de vaccin pe bază de ARNm pot face rapelul cu vaccinul Sinovac, a anunțat Ministrul Sănătății, Janil Puthucheary.

Astfel, cei care se vor vaccina cu a doua doză de la Sinovac vor fi considerași complet vaccinați. Vaccinarea cu a doua doză se va face doar în spitalele publice pentru o monitorizare mai atentă, având în vedere reacțiile alergice anterioare ale acestor persoane, potrivit Channelnewsasia.

Vaccinurile Pfizer-BioNTech și Moderna, aprobate pentru utilizare în programul național din Singapore, utilizează tehnologia ARN mesager.

Această tehnologie este diferită de cea a vaccinului Sinovac, care folosește particule nereactive de coronvavirus care au fost ucise pentru a stimula protecția anticorpilor. Vaccinul Sinovac este aprobat să fie administrat în Singapore, după ce a fost aprobat pentru utilizare de urgență de către Organizația Mondială a Sănătății.

In prezent, aproximativ 80 la sută dintre persoanele cu vârsta de peste 70 de ani au fost vaccinate in Singapore cu cel puțin o doză.

Recent însă, un oficial al OMS a sfătuit persoanele care vor să se vaccineze să nu amestece vaccinurile de la diferiți producători, spunând că astfel de decizii ar trebui lăsate autorităților de sănătate publică.

Unele studii arată rezultate pozitive în urma amestecării vaccinurilor, dar acestea se află în stadiul inițial și necesită cercetări suplimentare pentru a le susține. Amestecarea vaccinurilor este văzută ca o opțiune în unele țări în care oferta este mai mică pentru un anumit vaccin.

Deși unele studii au arătat că vaccinul chinezesc Sinovac este eficient împotriva spitalizării și a cazurilor severe de COVID-19, nu există date detaliate despre eficacitatea acestuia împotriva variantei Delta.

Medicii recunosc că Sinovac s-ar putea să nu fie cel mai bun vaccin de pe piață, dar spun că deocamdată este mai bine decât nimic.