El a contrazis, astfel, recentele afirmaţii făcute de ministrul agriculturii, Stelian Fuia, potrivit cărora o mare parte din laptele vândut în magazine nu este un produs natural.
"Autorităţile îşi fac datoria, avem o legislaţie, se controlează tot ce este pe raft. Laptele de consum din magazine este un produs proaspăt, pasteurizat, nu este făcut din lapte praf. Deci să nu denigrăm imaginea de lapte şi consumul de lapte", a spus Cojocaru. 
‘Laptele de consum este obţinut din lapte proaspăt provenit de la fermele comerciale, din gospodăriile populaţiei sau din comerţul intracomunitar. Chiar dacă ar fi obţinut din lapte praf, nu ar fi nicio problemă deoarece laptele praf este fabricat tot din lapte natural sută la sută. Procesatorii preferă însă alte metode mai puţin costisitoare, dar tot din lapte natural’, a precizat și Radu Roatiş Cheţan, preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Roatiş s-a arătat surprins de declaraţiile recente al ministrului Agriculturii, potrivit cărora ‘o cantitate mare din laptele vândut în magazine nu este natural, ci este produs din lapte praf’, considerând că oficialul MADR nu deţine consilieri ‘de cea mai bună calitate”.

‘Mă intrigă aceste declaraţii, probabil pentru că există o consiliere care nu este de cea mai bună calitate. Acea persoană sau acel grup de oameni din minister nu este cel mai bine pregătit dacă poate să susţină astfel de declaraţii. Sunt convins că MADR are multe probleme de rezolvat şi toate aceste lucruri sunt întâmplătoare’, a subliniat Radu Roatiş.

Fuia: O cantitate mare din laptele din magazine este produsă din lapte praf

O cantitate mare din laptele vândut în magazine nu este naturală ci este produsă din lapte praf, a declarat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Stelian Fuia, luni într-o conferinţă de presă cu ocazia inaugurării noului sediu al Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare – IBA Bucureşti.

‘Foarte mult din laptele pe care îl consumăm şi îl cumpărăm din magazin este făcut din lapte praf, nu este lapte natural. Vina o poartă, probabil, autorităţile care ar trebui să controleze acest proces. Pe de altă parte există şi un vid legislativ pe această temă’, a spus Fuia.