Liderul liberal Raluca Turcan a spus, marţi, că Viorica Dăncilă – votată de CEx al PSD pentru a fi candidatul partidului la Preşedinţie – va pierde alegerile prezidenţiale usturător şi va pleca în secunda doi din fruntea Guvernului. Turcan spune însă că actualul premier va avea ocazia să răspundă mai multor întrebări vizând grupurile de interese care parazitează Guvernul, instituţiile statului şi resursele publice, banii luaţi de la primării, ratele mai mari la bănci şi brutalitatea cu care au fost reprimate protestele din 10 august.

”Viorica Dăncilă va pierde alegerile prezidenţiale usturător şi va pleca în secunda doi din fruntea Guvernului. Astfel, România va avea  şansa să se dezvolte condusă de preşedintele Klaus Iohannis care să lucreze cu un guvern responsabil în faţa românilor şi nu a infractorilor”, a spus  Turcan.

În opinia liderului PNL, candidatura Vioricăi Dăncilă este o bună ocazie să dea socoteală pentru: grupurile de interese care parazitează Guvernul, instituţiile statului şi resursele publice; banii luaţi de la primării din fondurile care trebuiau să fie investite în şcoli, spitale, utilităţi şi drumuri; facturile care au crescut în ultimul an la electricitate, telefonie şi gaze; ratele mai mari la bănci; antreprenorii care sunt nevoiţi să facă disponibilizări din cauza politicilor economice dezastruoase.

Alte aspecte pentru care Dăncilă ar trebui să dea explicaţii, conform deputatului PNL, sunt: blocarea cardului de sănătate şi condiţiile dramatice din spitale; brutalitatea cu care au fost reprimate protestele din 10 august, blocarea oraşului Târgovişte, în timpul unui miting PSD, sau arestarea unor protestatari paşnici din Topoloveni; miile de porci omorâţi în bătătura fermierilor români din cauză că acest guvern nu este în stare să ia măsuri pentru stoparea pestei porcine; lipsa autostrăzilor, a investiţiilor în şcoli şi spitale.