Reacția sfâșietoare a tatălui Raisei, fețita ucisă în Capitală: O să-l ierte Dumnezeu. Nu sunt furios pe el

Polițistul Constantin Popescu, cel care a șocat o țară întreagă după tragedia din Capitală, a trimis o scrisoare familiei îndoliate a Raisei, spunând că durerea pe care a pricinuit-o este de neimaginat.

„Nici nu ştiu cum să încep, durerea pe care v-am pricinuit-o îmi este de neimaginat şi ştiu că orice aş spune în aceste momente în faţa dumneavoastră nu mai are importanţă, dar totuşi vreau să îmi cer iertare, ştiu că nu o voi primi”, scrie poliţistul Constantin Popescu.

În urma primirii acestei scrisori, tatăl Raisei, fetița care s-a stins din viață în urma impactului, a declarat că acesta nu ar trebui să poarte uniforma de polițist și că ar trebui, de fapt, să lucreze pe șantier.

„Nu are cu ce să ne ajute el pe noi. De iertat, nu ştiu dacă pot să spun că l-am iertat. O să-l ierte Dumnezeu.

Nu sunt furios pe el. Toate la rândul lor. Ar trebui să nu mai poarte haina de poliţist. Nu o merită. Să meargă că pe şantier sunt o groază de oameni care au nevoie de el”, a declarat Iulian Barbu, la Antena 3.

Puteţi citi aici întreaga scrisoare primită de familia Raisei de la poliţistul din Bucureşti.

Cum s-a produs, de fapt, accidentul în care a murit Raisa

Polițistul din București care a accidentat pe trecerea de pietoni două minore, una dintre ele murind pe loc în urma impactului, a recunoscut tot ceea ce s-a întâmplat în acele momente.

Acesta ar fi recunoscut că într-adevăr, mergea cu o viteză excesivă la momentul producerii accidentului. Totodată, el a mai confirmat și faptul că nu se afla în misiune când s-a produs tragedia, potrivit Antena 3.

Un alt aspect menționat de polițist este faptul că după accident, acesta ar fi primit o geacă de la un coleg pentru a nu fi linşat de mulţimea revoltată. Totodată, polițistul a mai explicat la audieri și faptul că nu îşi aminteşte când şi unde a efectuat cursul de conducere defensivă pe care era obligat să îl urmeze, chiar dacă în documente se arată că a urmat cursul.

De menționat este faptul că noile declarații ale polițistului confirmă spusele ministrului de Interne, Lucian Bode. Acesta declara în urmă cu câteva zile că agentul care a provocat accidentul se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, respectiv misiuni poliţieneşti, însă nu era într-o misiune cu caracter de urgență.

„Poliţistul se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, respectiv misiuni poliţieneşti, la solicitarea structurii de evidenţă a populaţiei. Precizez, de asemenea, că nu executa o misiune cu caracter de urgenţă. (…) Legea este foarte clară: tot ce înseamnă conducere în regim prioritar, şi dacă te deplasezi într-o misiune poliţienească sau într-o misiune de urgenţă, cel care conduce are obligaţia să circule cu prudenţă şi este scutit doar de partea contravenţională, nu şi de răspunderea penală”, a explicat ministrul Lucian Bode.