„Primul câştig al acestui Comitet Executiv: cred că a fost prima şedinţă CEx în care s-au dezbătut cu foarte multă sinceritate problemele care ne frământă. Nu a mai avut nimeni acea timorare care exista până acum”, a declarat ea, potrivit Agerpres. 

Membrii Comitetului Executiv Naţional al PSD au dat, vineri seara, un vot majoritar de încredere în favoarea preşedintelui partidului Liviu Dragnea. Primarul general Gabriela Firea, vicepreşedinte al Partidului Social Democrat, a declarat la finalul şedinţei Comitetului Executiv, că propunerea potrivit căreia liderul PSD, Liviu Dragnea trebuie să facă „un pas lateral din managementul politic” al partidului a întrunit 10 voturi pentru, 39 împotrivă şi o abţinere. 

Ea a menţionat că primarul Sectorului 5, Daniel Florea, a propus excluderea sa din PSD, dar propunerea nu a fost supusă votului. 

„La finalul dezbaterilor, de peste opt ore, domnul preşedinte Dragnea a supus votului membrilor CEx doar un punct din declaraţia noastră comună, nu toate cele 20 care priveau diferite domenii de activitate, doar referirea la domnia sa, dacă să continue sau nu ca preşedinte. Au fost 10 voturi să facă un pas lateral din managementul politic al PSD, 39 de voturi să continue domnia sa şi o abţinere. De asemenea s-a cerut excluderea mea din PSD de către domnul primar de la Sectorul 5, fapt care nu a fost supus dezbaterii şi aprobării la intervenţia domnului preşedinte Dragnea şi a doamnei prim-ministru Viorica Dăncilă, care nu au considerat necesar, oportun şi potrivit, practic, să fie supus un astfel de punct privind excluderea mea la dezbatere şi vot”, a spus Firea. 


Te-ar putea interesa și: