Consiliul Național al Audiovizualului a dat undă verde pentru prima televiziune cu emisie Ultra HD românească.

Forul audiovizual a aprobat acordarea unei licențe prin satelit pentru Digi 4K, care va fi o televiziune generalistă, ce va difuza filme, documentare dar și meciuri de fotbal din Europa League, Champions League sau alte campionate europene (care vor avea emisie 4K). Televiziunea va emite în România și în alte țări din Europa Centrală și de Sud Est, potrivit proiectului depus la CNA.Postul va fi lansat, potrivit reprezentanților RCS, în prima parte a lunii noiembrie, în jurul datei de 8 – 9 noiembrie. 

Postul Digi 4K va fi disponibil contra cost și va putea fi recepționat de utilizatorii care au abonament la RCS și care dețin un televizor cu tehnologia 4K. Întrebați despre prețul pentru Digi 4K TV, reprezentantul RCS a răspuns că nu știe exact, dar că probabil va fi în jurul prețului plătit acum pentru canalele de filme pay TV. 

„Ne-am aliniat unui trend care este mai mult decât evident în toată industria. Calitatea programelor tinde să crească. Dacă ne uităm în jurul nostru, și în Serbia s-a lansat un canal 4K.

Conținutul acestui canal va fi din trei surse: conținut de sport, vom avea transmisii live. Programul urmând să fie mixat cu muzică și programe de documentare.E un program experimental, încă nu știm cum va reacționa public. Un canal pay tv premium disponibil celor care au tehnologia 4K. Va fi și cu sunet dolby.De principiu, transmisiile live vor fi de la competițiile pe care Digi Sport le are deja achiziționate. Vor fi în principal din Champions League dar și din campionatul Franței și Spaniei. Documentarele vor fi despre natură și travel.Este un canal experimental, tip pay-tv, ce va emite UHD, cu acoperire națională și internațională – statele din Europa Centrală și de Sud-Est”, a declarat Bogdan Chirițoiu, Manager Proiect.

În prima etapă, toate programele vor fi achiziționate de la producatori independenți externi care pot furniza conținut la calitate UHD.Intr-o etapă ulterioară, Digi 4K intenționează să producă conținut propriu, cum ar fi emisiuni de tip documentar, sportiv, muzical. 

Sursa: paginademedia.ro