RBS Bank Romania a obtinut calitatea de formator de piata (Market Maker) pentru contractul EUR/RON Futures tranzactionat pe piata la termen de la Bucuresti (Piata Derivatelor), a anuntat Bursa de Valori Bucuresti (BVB).

Astfel, prima institutie de credit autorizata in calitate de Market Maker pe un contract futures valutar listat pe piata de capital din Romania devine RBS Bank.

Totodata, Casa de Compensare Bucuresti (CCB) a acordat acestei institutii de credit calitatea de membru compensator individual si de banca de decontare, RBS Bank Romania devenind si prima institutie de credit care va derula operatiuni cu instrumente financiare derivate in Sistemul de Compensare-Decontare administrat de CCB.

Colaborarea Grupului Financiar BVB cu un Market Maker pe contractul EUR/RON Futures, este menita sa contribuie la formarea si consolidarea lichiditatii pe Piata Derivatelor.

RBS Bank Romania va incepe tranzactionarea pe Piata Derivatelor in calitate de Market Maker la o data ce va fi comunicata ulterior. De la aceasta data va intra in vigoare “Oferta Market Makeri Derivate.

Piata Derivatelor a fost lansata in luna septembrie 2007 si reprezinta piata reglementata la termen administrata de BVB in conformitate cu prevederile Codului BVB-Operator de Piata: “Cartea II – Piata Reglementata la Termen”.

Instrumentele financiare derivate listate sunt contracte futures avand activ suport indici bursieri, actiuni si valute.