Cu toate acestea, grijile cu privire la puternica piaţă a aurului sunt exagerate.

În primul rând, aurul este o clasă de active foarte volatilă. Acest lucru este evident, dar ai fi uimit de cât de mulți investitori uită acest lucru. Nu este neobișnuit pentru aur să oscileze cu 3%, într-o singură zi. Și o variaţie de 5% pe săptămână nu este mai puțin frecventă.

În al doilea rând, mediul macroeconomic continuă să favorizeze aurul. În prezent, băncile centrale se retrag din cercul stimulentelor monetare suplimentare și au început de astepte ca guvernele să încetinească stimulente fiscale.

Dacă piețele financiare ar pierde 10% sau mai mult, SUA intră o recesiune clară și vor fi tipăriţi bani din nou. Anul viitor pe vremea asta vor exista mai multe programe noi de relaxare cantitativă în curs de desfășurare. Am atins deja punctul în care băncile centrale cheltuie 180 de doalri pe lună pe QE. Data viitoare va fi de 250 de dolari sau chiar mai mult.

În cele din urmă, politica guvernamentală favorizează aurul. Guvernele nu au abandonat mișcările pentru a încerca să scoată din discuţie numerarul prin orice mijloace. Într-adevăr, India a scos bancnotele valorând mai mult de 500 de Rupee. Australia ia acum în considerare angajarea unei politici similare pentru bancnotele mari.

Acesta este doar începutul. În lunile care urmează Fed va anunța planuri similare pentru anularea unor forme de numerar în SUA.