Klaus Iohannis a intrat, oficial, în campania electorală. Șeful statului lovește dur în marii săi adversari politici, Viorica Dăncilă și Liviu Dragnea. Așa se face că Iohannis ignoră cerințele venite de la Palatul Victoria.

Premierul Viorica Dăncilă i-a trimis înaintea Sărbătorilor Pascale lui Iohannis o scrisoare în care îi cere să motiveze respingerea celor trei miniștri propuși. Nu a primit însă niciun răspuns. Și asta nu e tot. Dăncilă nu a primit nici la invitația Summit-ului de la Sibiu, de pe data de 9 mai.

Prezența Vioricăi Dăncilă nu ar putea decât să survină în cotextul recepției care va fi oferită de președinte șefilor de Guvern cât și șefilor de stat din Consilul European, anunță Antena 3. Mai mult, premierul ar putea să participe și la o conferință care are loc tot în marja Summit-ului.

Iohannis a refuzat propunerile de miniști pentru portofoliile de la Justiție, Fonduri Europene și Românii de Pretutindeni. Cele trei propuneri pentru funcțiile de ministru erau Oana Florea, Tit-Liviu Brăiloiu și Eugen Nicolicea.