„Din păcate, am primit de Ministerul Justiției foarte, foarte multe observații, cred că mai multe observații decât a fost actul în sine. Nu înțeleg modul în care ne asumăm ca echipă guvernamentală anumite obiective , mai ales cum sunt acestea foarte important, Fondul Suveran de Investiții, cred că rolul nostru ca miniștri e ca echipele noastre să lucreze în aceeași direcție, cu aceeași viteză”, a declarat Eugen Teodorovici.

Motivul disputei a fost procedura de avizare a proiectelor de modificare a Legii insolvenței și pentru înființarea Fondului Suveran de Investiții și Dezvoltare. Referitor la Fondul Suveran de Investiții, ministrul susține că e nevoie de o OUG.

În ceea ce privește avizul necesar de la MJ pentru modificarea Legii insolvenței, Teodorovici susține că este o lipsă de asumare.

„Am senzația că este o lipsă de asumare, deși este un proiect al Guvernului. Dar de câteva zile tot discutăm, dar, când să prinzi semnătura, dispare semnatarul, cred că este o fugă de asumare”, a mai spus ministrul Finanțelor.