De acești bani vor beneficia angajații ministerului său, dar și cei de la ANAF. Potrivit acestuia, ei duc greul economiei. Acesta a mai adăugat că de acest spor va beneficia doar cine se califică. Așadar, nu se știe, momentan, numărul persoanelor care se încadrează.

Ministerul său avea în luna aprilie 25.738 de angajați.

Totul este prevăzut într-o ordonanță de completare a Legii privind reforma în domeniul sănătăți. Potrivit acestuia, salariile aferente personalului aparatului propriu al Ministerului Finanţelor Publice şi instituţiilor din subordine se recalculează cu acordarea pomenitului spor, nota de fundamentare vorbind de un grad de încărcare al angajaților Ministerului de Finanţe de 134%.

Inițiatorii proiectului susțin că instituția gestionează domeniul financiar-fiscal al României, urmărind asigurarea funcţionalităţii întregului sistem organizaţional al statului, prin instituirea cadrului legal pentru colectarea veniturilor publice şi urmărirea cheltuielilor astfel încât să determine stabilitatea bugetară şi, pe cale de consecinţă, a echilibrului social şi economic, elemente care privesc securitatea naţională.

Pentru îndeplinirea acestor atribuţii, la nivelul Ministerului Finanţelor există format un „corp de funcţionari de elită cu o experienţă semnificativă în domeniul financiar-fiscal al României, al elaborării şi avizării proiectelor de acte normative în diferite domenii de activitate, precum şi litigiile de contencios administrativ, în special în cele având ca obiect reprezentarea Statului în diferite categorii de litigii de o importanţă deosebită”.