Scorul dezastruos obținut de partid la alegerile europarlamentare de pe 26 mai 2019 provoacă scandal mare în PSD. Potrivit surselor Știrilor ProTV, mai mulți lideri PSD încearcă să o convingă pe Viorica Dăncilă, cea care a preluat conducerea partidului după condamnarea definitivă primită luni de Liviu Dragnea, să elimine de pe lista PSD candidații la europarlamentare din afara partidului.

Este vorba de Carmen Avram, Chris Terhes, Tudor Ciuhodaru și Maria Grapini.

Motivul invocat este că scorul foarte mic obținut de social-democrați a fost cauzat și de faptul că pe listă au existat candidați din afara partidului. Liviu Dragnea este cel care a insistat ca aceștia 4 să fie pe lista PSD la europarlamentare.

Astfel, marți, când BEC va anunța rezultatul final la alegeri și ar putea cere partidelor să anunțe exact ce oameni vor merge la Bruxelles, Carmen Avram, Chris Terhes, Tudor Ciuhodaru și Maria Grapini ar putea fi scoși de pe listă, deși au fost între primele 7 locuri, susține sursa citată.

Este însă foarte puțin probabil ca acest lucru să se întâmple. Cei patru vizați au obținut deja voturile românilor pentru a pleca la Bruxelles iar o dată ajunși acolo nu sunt șanse ca ei să renunțe la mandat. Chiar dacă ar demisiona din PSD, ei ai urma să funcționeze ca europarlamnetari independenți afiliați unui grup din PE.