Fostul președinte al României spune că niciunul, nici Dragnea, nici Tăriceanu, nu se uită după interesul României, ci sunt mânaţi de alte obiective.

„Aţi urmărit şi discuţiile comune de astăzi dintre PSD şi ALDE şi s-au finalizat fără nicio concluzie pentru că unul să zicem să fim cu investitorii şi unul zice să îi jupuim pe investitori. Unul e cu investitorii în urma lobby-ului companiilor petroliere, altul este împotriva lor pentru că foarte probabil nu s-a finalizat plimbarea lui Dragnea în SUA ceea ce face ca din toată abordarea câştigător să iasă Gazprom. I-aţi auzit pe cei doi să spună măcar odată care este interesul României în problema gazelor din Marea Neagră?”, a afirmat Traian Băsescu.

Fostul preşedinte a arătat că şi planul lui Liviu Dragnea privind vânzarea gazului pe bursă este impracticabil, totul urmând a se finaliza cu România drept o ţară exportatoare de materie primă, scrie stiripesurse.ro.

„România chiar dacă începe exploatarea gazelor din Marea Neagră nu poate consuma gazul. Inclusiv povestea lui Dragnea, jumătate din cantitatea de gaze să fie vândută pe bursa de la Bucureşti, vă pot spune cert că România nu poate consuma suplimentar gaze deci vor fi cumpărate tot de străini. Ne pregătim să începem un export de materie primă, România transformându-se într-o ţeavă prin care trece gazul din Marea Neagră spre piaţă ungară, austriacă şi aşa mai departe”, a arătat Traian Băsescu.