Stația de metrou Pipera va fi închisă în perioada 15-21 iulie, iar stația Aurel Vlaicu, de pe 29 iulie pe 4 august, pentru efectuarea unor lucrări de modernizare, a anunțat recent condicerea Metrorex.

"Pentru asigurarea transportului călătorilor, de la staţiile de metrou închise la cele învecinate de pe aceeaşi magistrală de metrou, RATB va înființa nouă linii navetă de autobuze, care vor funcționa la un interval de succedare de circa 2-3 minute în zilele de lucru, respectiv 3-4 minute în zilele de sărbătoare, astfel încât să poată fi satisfăcută cererea de transport de pe magistrala afectată", au declarat pentru Capital.ro oficialii RATB.

"Menționăm că, odată cu închiderea stației de metrou Aurel Vlaicu, în afară de linia navetă 616, va fi suplimentată și linia 5. Linia navetă 616 va funcționa pe traseul: Platforma Industrială Pipera, Bd. D. Pompeiu, Șos. Petricani, Șos. Fabrica de Glucoza, Calea Floreasca, Șos. Pipera, Aurel Vlaicu. Totodată, în funcție de modificarea punctuală a cererii de transport pe rețeaua de suprafață în vecinătatea stațiilor de metrou afectate, RATB va lua măsuri operative de majorare a parcului circulant pe liniile din zona acestora", au mai spus reprezentanții regiei de transport.