Vlad Pascu conducea cu o viteză de neimaginat înainte de a provoca cumplita tragedie din 2 Mai. Martorii audiați de procurori, printre care și prietenii acestuia, au dat detalii importante. Ei au arătat că înainte de accident, tânărul drogat conducea cu 200 de kilometri la oră prin Vama Veche. De teamă, cei care se aflau cu el în mașină au preferat să se dea jos.

S-a aflat ce se spune în rechizitoriul prin care Vlad Pascu a fost trimis în judecată. El este acuzat pentru ucidere din culpă și vătămare corporala din culpă. Acesta este acuzat și de fugă de la locul accidentului și conducere sub influența substanțelor psihoactive.

Ce făcea Vlad Pascu înainte de accident

Mai mulți martori au povestit ce făcea Vlad Pascu înainte de accident.

„În cauză, au fost audiaţi numiţîi B.J.M., G.A.M. şi C.M.A., prilej cu care au relatat că P.M.V. a venit la locul lor de cazare din Vama Veche, iar, în jurul orei 24.00, au plecat cu acesta să facă o plimbare cu mașina. Martorii au relatat că inculpatul P.M.V. a condus autoturismul pe mai multe străzi din localitate după care a ieşit pe drumul spre Bulgaria şi apoi înapoi spre loc 2 Mai”, se arată în rechizitoriu.

În aceeași împrejurare, martorii au declarat că inculpatul conducea cu viteză foarte mare (chiar şi 200 km/h). El efectua manevre periculoase (drifturi, manevre haotice şi agresive). Din acest motiv, B.J.M. şi C.M.A. i-au cerut să oprească şi au coborât din mașină.

Unul dintre tineri a dat detalii importante

Unul dintre tinerii care l-au cunoscut pe Vlad Pascu cu câteva ore înainte de accident a făcut o declarație importantă. El a dezvăluit că acesta i-a oferit bani pentru droguri.

„Numitul E.M.D. a precizat că, anterior, inculpatul P.M.V. l-a abordat, spunându-i că îi oferă 200 de lei pentru două boabe (comprimate ecxtasy), însă i-a răspuns că nu are astfel de pastile. Cu toate acestea, martorii au afirmat că, la acel moment, P.M.V. nu părea a fi sub influența substanțelor psihoactive”, se arată în document.

accident 2 mai
Accidentul de la 2 Mai/SURSA FOTO: Ziarul Amprenta

Era drogat cu mai multe substanțe

Vlad Pascu era drogat cu mai multe substanțe. Astfel, s-a constatat prezenţa în sânge a substanţelor cocaină și benzoilecgonină.

„Ïn urma analizării probelor biologice recoltate de la inculpatul P.M.V. , s-a constatat prezenţa în sânge a substanţelor cocaină, benzoilecgonina (metabolit cocaină), MDA, MDMA (metamfetamine), benzodiazepină, tramadol, iar, în urină, a substanţelor cocaină – metabolit, MDMA – metabolit, MDA – metaboliţi, bromazepan, tramadol metabolit”, scriu procurorii despre expertiza efectuată la Institutul National de Medicina Legala “Mina Minovici”.

Accidentul de la 2 mai provocat exclusiv de șoferul drogat

Specialiștii care au efectuat expertiza privind dinamica producerii accidentului spun că responsabil este exclusiv Vlad Pascu. În rechizitoriu se arată autovehiculul se deplasa cu roțile din dreapta pe acostament.

„S-a concluzionat că locul producerii impactului dintre autoturismul marca Mercedes şi pietoni a fost pe acostamentul din dreapta al DN 39, pe sensul de deplasare dinspre Vama Veche către localitatea 2 Mai, iar, în momentul impactului, ultimii doi pasageri se deplasau pe acostamentul din dreapta, în timp ce autovehiculul se deplasa cu roțile din dreapta pe acostament, peste marcajul longitudinal format dintr-o linie continuă aplicată la marginea părţii carosabile”, se arata în rechizitoriu citat de Adevărul.

Accidentul a fost cauzat de un cumul de factori

În ceea ce privește viteza de deplasare a autoturismului în pre-momentul apariției stării de pericol, expertul a reţinut că aceasta a fost de 102,86 km/h. Viteza maximă admisă pe acel sector de drum era de 50 km/h (curbă deosebit de periculoasă).

„Faţă de aceste aspect, s-a reținut că accidentul a fost cauzat de un cumul de factori, respectiv conducătorul auto se afla sub influenţa substanţelor psihoactive şi nu a respectat regimul legal de viteză, neadaptând viteza la condiţiile de drum, iar pietonii care circulau pe acostamentul drumului DN 39, pe partea dreaptă a sensului lor de mers au creat o stare pasivă de pericol”, scrie procurorul de caz în rechizitoriu.