”Este un caz monstruos și din privința modului în care a fost instrumentat. În acest moment au preluat cei mai competenți procurori din România dosarul, adică DIICOT structura centrală, dar s-au pierdut niște pași esențiali, pentru că în astfel de cazuri, este esențial cum pornește ancheta. Văd că se iau amprente de pe o poartă, care e celebră de o săptămână, care tind că a fost atinsă de tot Caracalul plus încă două județe. Ancheta va fi foarte complicată măcar din perspectiva faptului că suntem deja după nouă zile. La fel pățea și familia Alexandrei, cum a fost cu Luiza, dacă acest caz nu exploda în presă,” a spus avocatul Mihai Drăgan, potrivit Antena 3.

Nimeni nu se concentrează pe ideea că sunt dispărute. Observ că nimeni nu se concentrează pe asta. Sau poate anchetatorii au certitudinea că au decedat. Eu nu cred că Dincă este criminalul, dacă într-adevăr avem o crimă acolo. El, până la 13:30, nu avea cum să fie în imobilul respectiv. De asta vorbesc despre cutremur, pentru că în ancheta asta trebuie să fie implicaţi şi cei care au făcut ancheta iniţial, de la momentul zero: procurorul care a înregistrat târziu dosarul, care a interzis accesul poliţiştilor în locaţie, etc, nu cei care s-au implicat după explozia din presă”, a spus avocatul Mihai Drăgan.

Anchetatorii au găsit vineri, la Caracal, telefonul Alexandrei Măceşanu, după ce a fost efectuată o conducere în teren cu inculpatul Gheorghe Dincă, a anunţat purtătorul de cuvânt al DIICOT, Mihaela Porime.

Aceasta a precizat că în urma percheziţiei domiciliare efectuate vineri la locuinţa lui Dincă au fost identificate şi fragmente osoase ce urmează a fi expertizate.

„În urma percheziţiei domiciliare şi activităţilor desfăşurate au fost identificate fragmente osoase ce urmează a fi analizate din punct de vedere genetic şi antropologic. De asemenea, în domiciliul inculpatului au fost găsite probe biologice care, de asemenea, vor fi supuse probelor de laborator. De asemenea, astăzi am efectuat o conducere în teren cu inculpatul, care a indicat locul unde a fost aruncat telefonul Alexandrei, telefon care a fost, de altfel, şi găsit”, a spus reprezentantul DIICOT.