Ungaria este PRO aderării României și Bulgariei la spațiul Schengen

Ungaria este PRO aderării României și Bulgariei la spațiul Schengen! Ministrul de Externe din Ungaria, Péter Szijjártó, susține ferm că este rușinos că România și Bulgaria nu sunt încă state membre ale spațiului Schengen.

„Uniunea Europeană trebuie să privească extinderea ca pe o prioritate, deoarece integrarea Balcanilor de Vest ar întări considerabil blocul comunitar. UE are nevoie de reforme rațional UE este într-o stare proastă, cu securitatea, economia și aprovizionarea cu energie slăbite”, a declarat oficialul maghiar, potrivit SchengenVisa News.

Potrivit lui, aprovizionarea cu energie trebuie tratată ca o chestiune pur materială, mai degrabă decât una dogmatică, ideologică sau politică. Acesta a avertizat că extinderea UE este esențială pentru rezolvarea acestor probleme. Din punctul său de vedere, extinderea UE s-ar putea realiza și mâine.

Când a făcut această afirmație, s-a referit la declarația recentă a președintelui Consiliului European, Charles Michel. El a zis că termenul limită pentru extinderea UE ar trebui să fie 2030.

„Cred că trebuie să vorbim despre un calendar și despre teme. Și am o propunere. Pe măsură ce pregătim următoarea agendă strategică a UE, trebuie să ne stabilim un obiectiv clar. Cred că trebuie să fim pregătiți – de ambele părți – să ne extindem până în 2030”, a spus anterior Charles Michel.

Potrivit ministrului de Externe din Ungaria, acest lucru înseamnă că următorul buget pe termen lung al UE va trebui să includă obiectivele comune.

Péter Szijjártó
SURSA FOTO: Facebook, Szijjártó Péter

Ungaria susține ferm că UE va deveni mai puternică, odată cu extinderea spațiului Schengen

Potrivit lui, UE va deveni mai mare și mai puternică, cu spațiu mai mare pentru cooperare economică, odată cu extinderea spațiului Schengen. Péter Szijjártó a explicat că extinderea spațiului Schengen va cuprinde cea mai importantă rută de tranzit pentru combustibilii fosili. Reformele trebuie să fie raționale și bazate pe bunul simț, acordând prioritate extinderii, și să fie implementate cât mai curând posibil, a avertizat el.

„Situația a fost rezultatul unei serii de măsuri eșuate și a lipsei de acțiune”, a zis el.

Referitor la măsurile de securitate, Péter Szijjártó a anunțat că, deși UE a cerut discuții de pace în conflictele îndepărtate, a ales o altă cale. Conform lui, dacă cineva pledează pentru o încetare imediată a focului și discuții de pace, este condamnat și etichetat ca spion rus, propagandist pro-rus și prieten cu Putin.

„Ponderea Uniunii Europene în PIB-ul mondial a scăzut de la 22% în 2010, la 17% în prezent. Partea Chinei din acest ansamblu a crescut de la nouă la sută la 18%”, a adăugat oficialul maghiar.

Recent, președintele Consiliului European, Charles Michel, a spus, în cadrul Forumului Strategic, că UE ar trebui să stabilească un obiectiv clar în acest sens.