Unul dintre patronii clubului a făcut declarații imediat după sentințele date în cazul Colectiv. Costin Mincu consideră că decizia judecătorilor este nedreaptă dar așteaptă apelul.

Va contesta decizia judecătorilor

„Din punctul meu de vedere și al colegilor mei, e o decizie nedreaptă. Noi am pledat nevinovați la acuzațiile date de Tribunal. Noi așteptăm apelul. Evident că o vom ataca decizia. Regret că n-am știut să fac ceva ca acest lucru să nu se întâmple. Nouă ni se impută că spațiul nu era conform. E o expresie a regretului meu, un regret real.

În condițiile în care acest club a fost avizat de autorități, am apelat mereu la experți. Nu știu ce aș fi putut să fac diferit. Nu există legi care să te acuze de o achiziție ieftină. Clubul a fost avizat și autorizat de statul român”, a spus Mincu pentru Antena 3.

Tribunalul București a stabilit sentințele din Dosarul Colectiv. Este prima instanţă chemată să dea un verdict în urma incendiului din 30 octombrie 2015, soldat cu 64 de morți. Procurorii au cerut în acest dosar pedepse cuprinse între 12 şi 15 ani de detenţie în acest dosar şi amenzi maxime pentru firmele implicate.