Cum a aflat ce se petrece la Cimitirul din Valea Uzului, unde a izbucnit un conflict imens între români și maghiari, Rareș Bogdan a avut imediat o reacție.

„Calm, Ratiune si PACE. Va rog sa ne pastram cu totii calmul. Ratiunea si Echilibrul trebuie sa invinga. Intelegerea si dialogul sunt singurele optiuni castigatoare. Eroii sunt parte din sufletul neamului, fie ca au un nume sau se odihnesc sub cruci pe care scrie simplu “soldat necunoscut”, sau își dorm somnul mutilati și fără de cruci ca cei de la Sighet din cimitirul săracilor sau de la Canal. Eroii de acum treizeci de ani, din Decembrie 1989 ar fi avut azi, mulți dintre ei, copii de treizeci de ani, însă viitorul le-a fost frânt de neocomuniștii care au continuat sa conducă și destinele noastre fără frică de Dumnezeu și fără responsabilitate in fata istoriei neamului.”, a comentat Rareș Bogdan pe pagina sa de socializare.

La cimitirul din Valea Uzului, maghiarii au făcut un lanț uman pentru a bloca accesul iar românii au intrat cu forța. Românii s-au înfuriat după ce cimitirul a fost închis cu lacăt de autoritățile locale din comuna Sânmartin și Consiliul Județean Harghita și au pătruns cu forța.