Rareş Bogdan, europarlamentar şi prim-vicepreşedinte al PNL, este sigur că preşedintele Klaus Iohannis va obţine peste 40% din voturi în turul întâi al alegerilor prezidenţiale. Pe de alta parte, liberalul spune că procentele Vioricăi Dăncilă au fost afectate de conflictul dintre Gabriela Firea şi fondatoarele asociaţiei „Dăruieşte viaţa”. „Dacă doamna Firea continuă acea acţiune în care măreşte în fiecare clipă aceasta crăpatură, posibil ca doamna Dăncilă să fie extrem de afectată”, crede Rareş Bogdan.

„Aşa cum arată lucrurile azi, dacă nu vor exista nişte evenimente neprevăzute, Klaus Iohannis va lua peste 40% fără nicio problemă dacă se mobilizează electoratul nostru şi electoratul nostru e cel mai mobilizat, la europarlamentare era electoratul USR cel mai mobilizat. Doamna Firea i-a creat o problemă serioasă de imagine şi a lovit-o crunt pe doamna Dăncilă. Scandalul spitalului a creat o problemă serioasă de imagine candidatului PSD.

Dacă nu mai apar asemenea chestiuni, posibil ca Dăncilă să îşi păstreze cei 18% care par de nezdruncinat. Dar dacă doamna Firea continuă acea acţiune în care măreşte în fiecare clipă această crăpătură, posibil ca doamna Dăncilă să fie extrem de afectată, pentru că deja apare în cercetare. Noi facem şi focus-grup şi CATI pe telefon să vedem reacţii şi să ştiţi că acest scandal i-a creat o foarte serioasă problemă”, a declarat Rareş Bogdan pentru Antena 3.