Război total înaintea alegerilor europarlamentare și a referendumului pe justiție din 26 mai. Noul lider PNL, Rareș Bogdan, îi dă o lovitură dură șefului PSD, Liviu Dragnea.

Sibiul a fost pentru o zi locul de întâlnire al celor mai puternici oameni din Europa. Preşedinţi, premieri şi lideri de la Bruxelles au anunţat în România calea pe care va merge Uniunea Europeană pentru viitorii cinci ani. Totul s-a întâmplat în cadrul Summitului de la Sibiu.

Evenientul a fost găzduit de Klaus Iohannis, președintele României, statul care deține în prezent președinția Consiliului. La summit a participat și Rareș Bogdan, primul pe lista candidaților PNL la europalamentare. Cu această ocazie, Rareș Bogdan s-a întâlnit cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei.

“Pentru o Românie respectată în Europa, alături de cei care conduc UE și care prețuiesc credința, munca, demnitatea, inteligența, cinstea, competența și viziunea. Locul nostru este în picioare, umăr la umăr cu ei, în prima linie, așa cum am fost odată. România în primul rând! Alaturi de greii Europei” a anunțat liberalul, flancat de Merkel.

Cancelarul Germaniei  a făcut o serie de promisiuni importante. „Am dovedit că şi în situaţii de criză ne ajutăm unii pe alţii, suntem solidari. Am depăşit împreună situaţii cum a fost criza financiară sau situaţia migraţiei, trebuie să dezvoltăm proiectul european într-unul care durează”, a anunțat Merkel.