Raluca Turcan anunță noi modificări legislative! Familiile vor avea acces mult mai ușor la bone

Potrivit mesajului postat de Raluca Turcan, Ministerul Muncii și Protecției Sociale pregătește modificări legislative pentru ca familiile să poată accesa, mult mai ușor, serviciile de înrijire și supraveghere a copilului pe timp de zi. Ministrul Muncii a preczat că a discutat mai multe variante cu reprezentanţii asociaţiilor profesionale şi ai mai multor instituţii publice.

„Pregătim modificări legislative care să flexibilizeze profesia de bonă şi care să asigure un acces mai facil al familiilor la serviciile de îngrijire şi supraveghere a copilului pe timp de zi. În cadrul întâlnirii de astăzi cu reprezentanţi ai asociaţiilor profesionale şi ai mai multor instituţii publice: ANDPDCA (Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii n.r), Inspecţia Muncii, ANOFM (Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă n.r), Autoritatea Naţională pentru Calificări, am discutat mai multe variante de lucru pentru corectarea disfuncţionalităţilor legislaţiei actuale privind bonele”, a scris Raluca Turcan pe pagina sa de Facebook.

Contractele de muncă pentru ocupația de bonă sunt puține

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a mai scris pe rețelele de socializare că, deşi există o lege adoptată în 2014, cu norme de aplicare adoptate în 2017, prin care serviciile oferite de bone sunt declarate servicii sociale, astăzi în România sunt doar 37 de contracte de muncă active pentru ocupaţia de bonă.

„Avem deja în lucru două acte normative care să simplifice reglementarea acestei activităţi, pe care le vom completa cu sugestiile venite în urma discuţiilor de astăzi”, a mai scris Raluca Turcan.

Sursa foto: Facebook, Raluca Turcan