Se taie salariile medicilor? Raluca Turcan a spus adevărul: Este iresponsabilitatea PSD-ului

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, vine cu noi precizări. Mai exact, aceasta îi acuză pe social democrați că manipulează medicii de la ATI cu fel de fel de informații, în contextul anunțului potrivit căruia, salariile medicilor vor fi scăzute.

„Din nefericire, medicii ATI sunt manipulați de niște politicieni iresponsabili și aproape criminali. Personaje de genul Gabriela Firea sau Marcel Ciolacu, sau alți iresponsaibili de acest calibru, prin manipularea pe care o fac, aduc atingere securității sistemului de sănătate din România”, a declarat ministrul Muncii, Raluca Turcan.

În ceea ce privește veniturile celor din sănătate, ministrul susține că nu a fost luată în calcul scăderea salariilor acestora. Totodată, ministrul Muncii a ținut să precizeze că multe persoane au rămas cu salarii mici din ”iresponsabilitatea PSD-ului, care a spart echipele medicale, lăsând brancardierii, infirmierii, pe salarii foarte mici, de bază, fără sporurile pe care le au și ceilalți”.

“Nicio secundă nu a fost luată în calcul scăderea salariilor celor din ATI sau din sistemul de sănătate. Noi vorbim despre aducerea echității pentru cei care au rămas cu salarii mici din iresponsabilitatea PSD-ului, care a spart echipele medicale, lăsând brancardierii, infirmierii, pe salarii foarte mici, de bază, fără sporurile pe care le au și ceilalți. Iresponsabilitatea acestor personaje politice este criminală și mi se pare că medicii ATI ar trebui să iasă public și să spună că nu au nevoie de așa ceva, pentru că în plină pandemie ei trebuie să se concentreze pe sistemul de sănătate și nu pe prostiile debitate de politicieni care nu au ce face” a mai spus Turcan.

Anunțul făcut de PSD 

Reacția Ralucăi Turcan vine în contextul în care, purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea, a declarat luni că guvernanţii vor să reducă salariile medicilor. Mai exact, acesta lansa acuzații dure la adresa ministrului Muncii, a ministrului Finanțelor, dar și la adresa altor miniștri.

“A început o întreagă discuţie şi vedem că persoane iresponsabile au răspândit zvonuri privind reducerea veniturilor pentru medici. Păi, haideţi să vedem cine sunt persoanele iresponsabile, pentru că văd că şi doamna Turcan, care a semnat acest memorandum care a fost în primă lectură în Guvern, ea l-a iniţiat împreună cu ministrul Finanţelor Publice, iar domnul Voiculescu este trecut pe listă la avizat, printre alţi miniştri.

Deci, dumnealui nu ştie deloc ceea ce semnează, ori poate că a delegat totul şi atunci ar trebui să plece imediat. În acest memorandum (…) se face vorbire despre plafonarea la 30% din salariile de bază a sporurilor acordate personalului bugetar pe ordonator de credit şi vorbeşte despre faptul că există excepţii pentru instituţiile din sistemul sanitar şi de asistenţă socială. Acest memorandum propune, printre altele, plafonarea sporurilor la 20% din salariul de bază la nivel individual, ceea ce înseamnă că salariile medicilor, în general, şi, în mod particular, salariile medicilor din ATI şi ale personalului medical din ATI vor scădea. Este evident”, a afirmat acesta.

Sursă foto: Facebook Raluca Turcan