Ministrul Sănătății a spus adevărul: Se taie salariile medicilor? Șeful de la Sănătate acuză faptul că ”persoane iresponsabile” au lasat zvonuri cu privire la o posibilă tăiere a salariilor celor din personalul medical.

Voiculescu a infirmat categoric existența vreunui plan al guvernanților de a-i lovi financiar pe cei care duc greul pandemiei.

Ministrul Sănătății a spus adevărul: ”Nu au existat astfel de discuţii”

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, infirmă “zvonurile” privind intenţia Guvernului de a reduce veniturile medicilor, subliniind că nu au existat astfel de discuţii în Executiv sau în coaliţia de guvernare.

“Am fost astăzi în vizită la un centru de vaccinare şi la un spital. Am fost surprins să aflu de zvonurile împrăştiate de diverse persoane iresponsabile că Guvernul ar avea în plan reducerea veniturilor medicilor în general, a personalului ATI sau a celor care duc în momentul ăsta greul pandemiei.

Nu a fost nicio discuţie în Guvern sau în coaliţie despre aşa ceva, iar poziţia Ministerului Sănătăţii vă asigur că este clară: nici gând”, a scris ministrul, sâmbătă, pe pagina sa de Facebook.

Acuzațiile Gabrielei Firea

Trebuie precizat faptul că senatoarea PSD Gabriela Firea a acuzat guvernarea că, în timp ce pregătește majorarea salariilor propriilor demnitari, pregătește reduceri de venituri pentru ceilalți angajați din sectorul public.

”Mai putini bani pentru medici, asistenti, profesori, educatori, pompieri etc. Guvernul vrea să contracteze o companie externă, care să fie plătită din fonduri europene (PNRR), pentru a face o nouă lege a salarizării din România!

Până una-alta, Memorandumul în privința salarizării, discutat ieri în Guvern, stabilește principii care duc la mărirea veniturilor demnitarilor și scăderea celor ale personalului sanitar, cadrelor didactice, pompierilor, polițiștilor, militarilor, funcționarilor!

Concret, salariile demnitarilor, care sunt calculate prin coeficient din salariul minim, vor crește automat odată cu raportarea la noul salariu minim de 2.300 de lei!

Veniturile cadrelor medicale, dar și ale angajaților din sistemul de ordine publică și siguranță națională vor scădea, fiindcă li se introduce plafon maxim de sporuri de 20% (acum nu au nici măcar de 30%, ca restul, fiind exceptați)!”, a acuzat Firea, într-o postare de vineri seară pe Facebook.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin.