Din suma de 2,9 miliarde de euro, de care ar avea nevoie marile bănci austriece în opinia EBA, Raiffeisen Zentralbank ar trebui să strângă 1,9 miliarde de euro.
‘Cifra ne-a surprins’, a declarat Walter Rothensteiner, adăugând că şi termenul limită până la care va trebui realizată majorarea de capital, 30 iunie 2012, este unul scurt. Walter Rothensteiner a mai spus că este dificil de înţeles de ce nu sunt luate în calcul certificatele de participare privată, deşi au aceeaşi valoare ca şi participaţiile deţinute de stat.
Evită vânzarea de active pe o piaţă fără cumpărători

De asemenea, Christian Konrad, membru în boardul RZB s-a declarat sigur că RZB îşi va majora capitalul fără ajutorul statului. În plus, este exclusă vânzarea de operaţiuni. ‘Nu suntem duşmanii afacerilor noastre. Nimeni nu vinde ceva atunci când toţi evită să cumpere. În aceste situaţii nu poţi să vinzi decât ieftin’, a declarat Christian Konrad.
Faptul că Raiffeisen are de gând să întrunescă noile niveluri de capitalizare fără vânzare de active, cum de fapt au anunţat că fac austriecii de la Erste Group, înseamnă că au găsit destulă înţelegere pentru finanţare la investitori. Totuşi, suma de care are nevoie Raiffeisen pentru întrunirea capital de rang I este semnificativă, mult peste cea de care are nevoie Erste Group – 59 milioane euro.
Vineri, Andreas Treichl, preşedintele executiv al Erste Group, a declarat că instituţia pe care o conduce nu va apela la banii statului austriac pentru capitalizare.

Raiffeisen Bank International este un grup bancar format anul trecut din fuziunea Raiffeisen International Bank-Holding AG şi a băncii mamă Raiffeisen Zentralbank