Din cei 45 de milioane de euro, 30 de milioane de euro sunt pentru Raiffeisen Bank România şi 15 milioane de euro pentru subsidiara Raiffeisen Leasing.

‘Aceste linii de finanţare acordate de BEI vor diminua impactul crizei financiare asupra IMM-urilor şi a companiilor medii, care vor avea acces la o finanţare în condiţii avantajoase. Din acest motiv, nu am nici o îndoială că acest acord va contribui la întărirea competitivităţii economiei româneşti’ a declarat Mihai Tănăsescu, vice-preşedinte BEI.

Liniile de finanţare sunt destinate IMM-urilor (maxim 250 de angajaţi), companiilor medii (între 250-3000 de angajaţi) şi proiectelor autorităţilor locale din România. În plus, Banca Europeană de Investiţii poate participa în calitate de co-finanţator în proiecte cu sume care pot atinge maxim 100% din creditul acordat de Raiffeisen.

Finanţările acordate beneficiază de condiţii avantajoase şi vor fi acordate pe termene medii şi lungi. Produsele de creditare şi de leasing vor fi puse la dispoziţia firmelor şi autorităţilor locale prin reţeaua Raiffeisen Bank începând cu luna decembrie.

Raiffeisen Bank România este o bancă universală de top, care oferă o gamă completă de produse şi servicii financiare clienţilor persoane fizice, IMM-uri sau corporaţii. Baza de clienţi a Raiffeisen Bank a rămas constantă în 2012, la aproximativ 2 milioane de persoane fizice, 100.000 IMM-uri şi 7.500 de companii. La mijlocul anului 2012, reţeaua Raiffeisen Bank număra 539 de unităţi, o reţea de peste 1.100 de ATM-uri şi aproximativ 10.500 de EPOS-uri.

Banca Europeană de Investiţii este o instituţie de credit a Uniunii Europene, care acordă finanţări pe termen lung şi aparţine statelor membre UE. Finanţările pe termen lung acordate de BEI se îndreaptă mai ales spre investiţii şi ţin cont de obiectivele politice ale UE.
SURSA: Agerpres