La începutul acestui an, RBI a finalizat fuziunea cu grupul mamă RZB pentru a simplifica structura complexă a grupului Raiffeisen şi a consolida baza sa de capital.

Raiffeisen a înregistrat, în perioada aprilie-iunie 2017, un profit net de 367 de milioane de euro, aproape triplu comparativ cu profitul de 125 milioane euro, în trimestrul doi din 2016.

‘Situaţia macroeconomică bună a avut, de asemenea, un impact pozitiv asupra ratei creditelor neperformante (NPL), care la 30 iunie 2017 s-a situat la 7,3%, cu 1,3 puncte procentuale mai scăzută decât la începutul anului’, a anunţat Raiffeisen, care şi-a depăşit ţinta precedentă ce viza o rată a NPL de aproximativ 8%, până la sfârşitul anului.

‘Pe termen mediu, ne aşteptăm la o reducere suplimentară a ratei creditelor neperformante’, se arată în comunicatul grupului bancar austriac.

Indicele de adecvare a capitalului Tier 1 a urcat la 12,8%, la 30 iunie 2017, aproape de ţinta pe termen mediu a băncii, de 13%.

Grupul bancar austriac a anunţat, recent, că în prima jumătate a acestui an provizioanele sale de risc au scăzut la 75 milioane de euro, de la 403 milioane de euro în perioada similară a anului trecut.

În România, Raiffeisen Bank este o bancă universală care oferă o gamă completă de produse şi servicii persoanelor fizice, IMM-urilor şi corporaţiilor mari, prin multiple canale de distribuţie precum unităţi bancare, reţele de ATM şi EPOS, phone-banking (Raiffeisen Direct), mobile banking (myBanking) şi internet banking (Raiffeisen Online). 

Banca are o reţea de peste 478 agenţii în toată ţara, care deservesc aproximativ două milioane clienţi, dintre care aproape 100.000 de IMM-uri şi 5.700 corporaţii mari şi medii.AGERPRES