Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române a anunțat că, începând din data de 19 februarie 2020, pe sensul către litoral al autostrăzii A2 București – Constanța s-a instituit restricție de circulație pe tronsonul kilometric 11+500 – 17. Astfel, circulația rutieră se desfășoară pe ambele sensuri pe calea nr. 2 (sensul către Capitală).

De asemenea, pe tronsonul kilometric 27 – 33, între localitățile Brănești, județul Ilfov și Fundulea, județul Călărași, circulația rutieră este întreruptă pe sensul către litoral al autostrăzii A2 București – Constanța. Din acest motiv, traficul rutier se desfășoară pe calea nr. 2 (sensul către Capitală), pe câte o bandă pentru fiecare direcție.

Copaci doborâți de vânt

Meteorologii au emis azi cod roșu de vânt puternic. Mai multe județe au fost afectate de condițiile meteo, iar autoritățile au intervenit pentru deblocarea drumurilor.

Astfel, în județul Covasna, pe DN2D, pe raza localității Ojdula, mai mulți copaci au fost doborâți de vânt pe carosabil. Potrivit autorităților, drumul nu a fost blocat, nu s-au înregistrat victime, iar problema a fost remediată.

În județul Neamț, pe DJ 156A, pe raza localității Săvinești, trei stâlpi de telecomunicații de pe marginea drumului au fost doborâți de vânt pe carosabil. De asemenea, problema a fost rezolvată.

În județul Bihor, pe DN19B, în localitatea Barba, s-a intervenit pentru degajarea unui copac căzut pe carosabil. Aceeași situație a fost semnalată și pe DN1, pe raza localității Timișul de Jos (județul Brașov).