Raed Arafat va fi evaluat de MAI. Va fi verificată toată activitatea din primele luni ale lui 2021

România TV informează că șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, ar urma să fie supus unei evaluări din partea ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode. Se va analiza punctual activitatea sa din primele 6 luni ale anului 2021.

La auzul acestor informații, analistul politic Bogdan Chirieac a intrat în direct la emisiunea moderată de Cristina Șincai și a precizat că speră ca Guvernul să nu renunțe la Raed Arafat. Acesta mai spune că i se pare absurd ca ministrul Afacerilor Interne să evalueze activitatea lui Arafat.

„Eu sper din tot sufletul că nu vor renunţa la Raed Arafat. Căci nu vreţi un Vlad Voiculescu în locul domniei sale. Cu bune, cu rele, Raed Arafat a făcut enorm de mult bine României şi românilor. Ar fi o eroare catastrofală să fie schimbat din funcţie. Eu înţeleg că nu place multora, fiindcă are o credibilitate mai ridicată decât premieri, preşedinţi, miniştri şi aşa mai departe. Dar eu sper din tot sufletul că nu va fi schimbat.

Apoi e şi un pic absurd: cum să-l evaluezi tu, ministru de Interne, pe Raed Arafat? Adică totuşi, care, cum, de când se ocupă, de când ştie… eu un pic absurd”, a declarat analistul politic Bogdan Chirieac.

Ce părere are Klaus Iohannis

Recent, președintele Klaus Iohannis a fost întrebat dacă Raed Arafat este ”omul potrivit la locul potrivit”.

„Șeful DSU Raed Arafat este singura constantă din zona instituțiilor care sunt în prima linie în lupta cu pandemia. Toți miniștrii Sănătății și de Interne sunt evaluați periodic, dar nu am auzit până acum ca domnul Arafat să fie supus unei evaluări. Este omul potrivit la locul potrivit?” – a fost întrebarea primită de Klaus Iohannis.

Șeful statului a mai adăugat că Arafat s-a implicat constant în rezolvarea problemelor de care se ocupă.

Sursă foto: Inquam Photos / Mircea Manole