Şeful DSU, secretarul de stat Raed Arafat, tocmai a semnat ordinul prin care alţi zeci de mii de români vor fi băgaţi în carantină. În urmă evaluării epidemiologice efectuate de către INSP (Institutul Național de Sanănătate Publică) şi a propunerilor înaintate de DSP Ilfov şi DSP Constanţa, o serie de localităţi din cele două judeţe vor intra în carantină zonală.

În urma analizei de risc, în baza Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență emisă la propunerea Direcției de Sănătate Publică a județului Ilfov, respectiv Constanța, ținând cont de evaluarea epidemiologică avizată de către Institutul Național de Sanănătate Publică, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a emis în data de 21.11.2020, ordinul de carantinare zonală, timp de 14 zile, pentru:

  • Otopeni, Măgurele cu satele aparținătoare Alunișu, Dumitrana, Măgurele, Pruni și Vârteju, Corbeanca cu satele aparținătoare Ostratu, Petrești și Tamaș, Popești Leordeni, Dobroiești cu satele aparținătoare Dobroești și Fundeni, Mogoșoaia, din Județul Ilfov
  • Lumina, Costinești, Agigea, Mihail Kogălniceanu, Medgidia, Valu lui Traian, Techirghiol, din Județul Constanța.

Carantina pentru localitățile din Județul Ilfov intră în vigoare în data de sâmbătă, 21.11.2020, de la ora 22:00.

Carantina pentru localitățile din Județul Constanța intră în vigoare în data de sâmbătă, 21.11.2020, de la ora 20:00, se arată în mesajul oficial al autorităţilor.

Carantină de duminică şi în Năvodari

Oraşul Năvodari din judeţul Constanţa ar urma să intre şi el în carantină începând de duminică seară, afirmă prefectul judeţului Constanţa.

„Năvodari va intra în carantină de mâine seară, mai mult ca sigur. Nicio altă localitate nu se apropie de punctajul din analiza de risc care să necesite impunerea carantinei. Localităţile în carantină sunt, acum, cele din zona metropolitană a Constanţei”, a declarat Silviu Coşa pentru Ştirile PRO TV.

Municipiul Constanţa a intrat deja în carantină de vineri seara, de la ora 20:00. Nimeni nu a mai putut ieşi ori intra în oraş decât cu un motiv întemeiat. Constănțenii s-au înghesuit în supermarketuri să își facă provizii după ce joi autoritățile au anunțat că municipiul reședință de județ va intra în carantină de vineri seară, pentru două săptămâni, scrie presa locală.

Sursă foto: INQUAM/George Călin