„Dacă studenților de la medicină le e frică să se întoarcă în spitalele cu COVID, poate că trebuie să se gândească dacă au ales meseria corectă pentru ei. Îmi pare rău, dar ăsta e răspunsul meu”, a transmis Raed Arafat, cât se poate de ferm, când a primit o întrebare din partea unui telespectator, care se referea la faptul că studenților de la Medicină le este frică să se întoarcă în spitale după data de 15 mai, deoarece acestea pot fi focare de coronavirus.

Nu vom mai avea spital care e liber de COVID

„În viitor nu vom mai avea spital care e liber de COVID și spital plin de COVID. Toate spitalele, unitățile de primiri urgențe trebuie să aibă segmente care sunt destinate pacienților suspectați, infectați și pacienților care nu au această problemă, dar toate spitalele s-ar putea să se confrunte, fiecare om, fiecare medic este posibil să se confrunte cu pacienți COVID pozitiv, știind sau neștiind acest lucru.

Deci părerea mea e că cei cărora le e frică de această boală, au o problemă mare, mai ales dacă sunt studenți la medicină. Așa cum militarii intră în Armată și când e război, e război, așa e în medicină… când e pandemie, e pandemie! Te duci și te lupți ca medic cu această problemă. Noi, medicii, suntem militarii acestui tip de război care este pandemia și trebuie să fim în linia de front”, a adăugat șeful DSU.