În noaptea dintre ani, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, le-a transmis un mesaj românilor. Acesta a afirmat în postarea sa de pe Facebook că anul 2020 a fost unul al provocărilor, care „ne va marca viața mult timp înainte”.

„Anul 2020 a fost anul provocarilor; un an fara precedent in istoria recenta, care ne va marca viata mult timp inainte.

Un an care ne-a aratat cat de uniti ar trebui sa fim, si cat de greu este sa ne luptam dezbinati si sa facem fata unor provocari fara precedent.

Va urez ca anul nou sa fie unul mult mai bun, un an al sperantei, al reusitelor, plin de realizari si mai ales unul care sa aduca tuturor sanatate!

La Multi Ani!”, scrie Raed Arafat în postarea sa pe Facebook.

Arafat, despre vaccinul anti-COVID-19

Raed Arafat declara recent, atunci când primele doze de vaccin anti-COVID au venit în România, că acestea reprezintă o speranță pentru noi.

“Pentru noi este o speranţă, este lumina de la capătul tunelului”, spunea şeful DSU, Raed Arafat, pe 25 decembrie, atunci când primele 10.000 de doze de vaccin au intrat în România.

La 10 luni de la apariţia primului caz de coronavirus în România, când a început vaccinarea anti-COVID, care a ţinut „capul de afiş” al sfârşitului de an a apărut și speranţa că pandemia s-ar putea apropia de final.

Autorităţile s-au mobilizat pentru a pregăti campania de vaccinare, strategia elaborată de Guvern fiind aprobată şi de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării. A fost înfiinţat Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, condus de medicul militar Valeriu Gheorghiţă.

Prima persoană din România care a fost vaccinată împotriva COVID-19 a fost o asistentă medicală de la Institutul Naţional de Boli Infecţioase “Matei Balş” din Bucureşti, Mihaela Anghel, care a fost membră a echipei medicale care, la data de 27 februarie, a preluat primul pacient din România confirmat cu virusul SARS-CoV-2.

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea