"Se lucrează la lege, o echipă condusă de Vasile Cepoi. Cineva de la Comisia Europeană discută despre acest proiect. Pachetul de bază trebuie să fie bine definit, pentru că nu putem face nici măcar asigurările private de sănătate. Co-plata ar putea intra de la anul. Orice coplată afară poate să fie asigurată privat. Este o decizie care va fi luată după alegeri", a mai spus Arafat.
Referitor la neajunsurile financiare din sistemul sanitar, Raed Arafat a comentat: "Dacă continuăm să atacăm problemele are apar cu câţiva bani, ca să tacă cineva şi astfel să risipim banii fără niciun impact concret, nu vom face nimic". Potrivit acestuia, fondurile europene disponibile pentru reabilitarea spitalelor publice sunt de aproximativ 100 de milioane de euro.

"Trebuie să şi terminăm ceea ce începem. Ne concentrăm pe o traiectorie, alegem câteva spitale şi timp de doi ani mergem cu ele. Există şi varianta fondurilor de reabilitare. Vom alege câteva spitale care merită să fie reabilitate", a spus ministrul.