România a fost lovită crunt de pandemia de coronavirus. Chiar dacă mai este mai puțin de o săptămână până când starea de urgență va fi înlocuită cu cea de alertă, România nu a scăpat de probleme.

Avertisment teribil al lui Raed Arafat

Șeful DSU, Raed Arafat, a lansat un avertisment terbil. Totul ar putea scăpa de sub control dacă ne vom relaxa înaintea datei de 15 mai. Mai mult, Arafat atrage atenția. Oamenii au uitat de restricții în ultimele zile, iar efectul poate fi unul nedorit. Se pot aprinde ușor alte focare, ceea ce va impune noi măsuri drastice din partea autorităților.

„Riscul este ca situatia care totusi s-a reusit, de bine, de rau, sa fie tinuta sub control sa scape de sub control si sa ne trezim ca avem un numar mai mare de cazuri, in urmatoarele saptamani. Daca relaxarea care este promisa sa inceapa din data de 15 mai, gradual, incepe mai repede si necontrolat. Inca mai vedem focare, inca mai vedem decizii de carantinare a unor zone”, a spus Raed Arafat, conform Realitatea PLUS.

Dar asra nu e tot. „Daca oamenii si-au pierdut rabdarea, sa vedem cum o sa fie daca scapa de sub control situatia si unele masuri vor trebui sa fie prelungite. Rugamintea este sa inteleaga lumea ca pericolul nu a trecut”, a mai spus Arafat.