Conform unui mesaj care a circulat pe rețelele de socializare, i se atribuie lui Raed Arafat o declarație care, după spusele acestuia nu-i aparține. Acesta consideră aceste încercări de manipulare și dezinformare încearcă să destabilizeze comunitățile și să instige specialiștii și populația împotriva celor care gestionează pandemia.

„Cei cu minciunile și fake news nu se opresc! În continuare se încearcă prin orice metodă posibilă să răspândească minciuni care să facă oamenii să refuze să respecte sfaturile, recomandările și regulile care se referă la prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2. Încă un exemplu de manipulare și dezinformare postat pe un cont de Facebook din Timișoara. Astfel de dezinformări și manipulări sunt menite să destabilizeze comunitățile și să instige specialiștii și populația împotriva celor care gestionează pandemia. În continuare vă recomand să aveți mare grija de unde vă informați!”, a scris Raed Arafat pe pagina sa de Facebook.

Un mesaj a fost distribuit pe un grup din Timișoara, care a fost atribuit secretarului de stat Raed Arafat, care neagă că ar fi luat această decizie. În mesaj, secretarul de stat din MAI ar fi decis ca toate DSP-urile din țară să fie conduse de către armată, aceasta urmând să fie implicată și în „identificarea suspecților de COVID și paza celor internați și carantinați”. Arafat declară însă clar în postarea sa de pe Facebook că acest mesaj este o minciună și „fake news”.

„Am decis ca armata să conducă toate DSP-urile teritoriale, vom implica inclusiv forțele militare pentru identificarea suspecților de COVID și paza celor internați și carantinați. Avem nevoie de instituțiile de forță, nu avem suficient personal. Am desemnat generali de armată în conducerea DSP la nivelul fiecărui județ”, se arată în mesajul atribuit lui Raed Arafat.