Veștile aduse de Raed Arafat survin după anunțul președintelui Klaus Iohannis, potrivit căruia școlile din România se vor deschide în 14 septembrie.

Șeful DSU susține că și copiii pot transmite ușor noul coronavirus, iar părinții au un rol foarte important în această situație. Ei trebuie să acorde o atenție sporită stării de sănătate a propriului copil

„Rămâne copilul, vrând, nevrând, un vector de transmitere, iar de aici trebuie să fim foarte atenți ce se întâmplă în școală pentru ca, atunci când merge acasă, să nu fie copilul cer care duce virusul”, a spus Arafat, la Digi 24.

Copilul trebuie să rămână acasă

Totodată, șeful DSU a mai precizat că în cazul în care un copil are simptome specifice coronavirusului, precum febră sau tuse, părinții sunt obligați să îl păstreze acasă.

Prin această decizie, se va evita contaminarea și altor elevi, iar personalul de la școala va știi ce reguli trebuie să aplice în cadrul grupului școlar respectiv.

„Dacă se respectă regulile, în mod normal riscul trebuie să fie redus la maxim. Dar, aici este necesară colaborarea familiei, părinților. Dacă vezi că copilul are febră, tușește, strănută, nu-l trimiți la școală.

Dacă vezi că copilul are ceva simptome acasă nu-l lași să se ducă la școală ca școala să se întoarcă acasă și, bineînțeles, să colaborezi cu personalul de la școală ca să poți aplica regulile care sunt recomandate”, a continuat șeful DSU.

SURSĂ FOTO INQUAM/George Călin.