Într-o postare pe pagina de facebook, noul primar al Sectorului 2, Radu Mihaiu a anunțat că își va depune marţi jurământul de învestire în funcţie. Totodată, el a mai adăugat că preia un mandat greu, dar foarte interesant.

„E oficial – mâine, la ora 14,00, voi depune jurământul. Din păcate, va fi o ceremonie cu uşile închise din cauza pandemiei. Mi-ar fi plăcut să vă am aproape pe toţi cei care m-aţi susţinut până în acest punct, fiindcă drumul pe care pornim e cu şi pentru noi toţi. Preiau un mandat greu, dar foarte interesant. Putem face o schimbare reală şi palpabilă pentru foarte mulţi oameni.

Eu şi echipa mea suntem entuziasmaţi să începem. Ştiu din miile de mesaje pe care le primesc că s-au adunat foarte multe probleme. Multe urgente. Ştiu şi că mulţi dintre voi aţi adresat aceste probleme primăriei, dar nu aţi primit niciun răspuns. Această lipsă de comunicare va înceta”, a precizat Radu Mihaiu, luni, pe Facebook.

El a anunţat că, săptămâna aceasta, după ce va primi acces la informaţiile din Primărie, va prezenta un plan concret cu priorităţile imediate şi viziunea pe termen mediu şi lung.

Cine este Radu Mihaiu

Radu Mihaiu, candidatul USR la Primăria Sectorului 2 din Capitală, a câştigat alegerile în faţa contradidatului său de la PSD, Dan Cristian Popescu.

Radu Mihaiu, 43 de ani, a fost secretar de stat în 2016 în Ministerul Fondurilor Europene, în guvernul tehnocrat, fiind responsabil cu deblocarea dezvoltării unui sistem IT pentru absorbţia de fonduri europene. El a absolvit Facultatea de Matematică a Universităţii Bucureşti.

De asemenea, Radu Mihaiu conduce o firmă fondată în 2006 care dezvoltă aplicaţii digitale. Din 2018, Radu Mihai este preşedintele organizaţiei USR Sector 2.

Primarul ales al sectorului 2 din Capitală este de părere că figurile consacrate ale politicii româneşti am rămas la acelaşi discurs de ani buni, fără să îşi adapteze retorica la realitatea ţării.

„Politicienii de acum câţiva ani au rămas în acelaşi discurs vechi, în care nu spun mare lucru şi doar promit multe lucruri fantasmagorice. Suflul nou pe care îl aducem este că reuşim să explicăm principii clare şi modalităţi clare de a ne atinge obiectivele”, explică Radu Mihaiu.

El este de părere că politicienii nu ar trebui să îşi plănuiască doar un singur mandat, pentru că astfel se intră într-o zonă în care nu există viziune de dezvoltare, e nevoie de o viziune pe termen lung, iar multe dintre schimbări nu se pot face doar în patru ani.