După ce Liviu Dragnea s-a plâns magistraţilor de la Judecătoria Sectorului 5 de tratamentul aplicat în închisoare după interviul difuzat pe Realitatea Plus, jurnalistul Radu Banciu a lansat o serie de atacuri extrem de dure la adresa fostului lider PSD.

“Ăsta a condus România, Dumnezeule! Un garajist (…) asta trebuia să facă, bă, și în libertate”, a declarat, revoltat, Radu Banciu. “Ăsta era Dumnezeul interlopilor, Dumnezeul tuturor”, a mai precizat acesta în cadrul ediţiei de marţi a emisiunii “Lumea lui Banciu”.

“Sunt unii chiar mai amărâți decât noi. N-am mai vorbit despre personaj în ultima perioadă… Ei bine, este vorba de Liviu Dragnea. Să știți că încă e viu acest cetățean, își petrece în ultima perioadă 23 de ore din 24 în celulă, ceea ce sigur, nu poate decât să ne bucure.

Acum sunt niște probleme acolo. Audiat prin videoconferință la Jucătoria Sectorului 5 în procesul prin care a contestat interdicția de a mai lucra la atelierul penitenciarului Rahova, după ce a dat un interviu din spatele gratiilor doamnei Alexandrescu, el a intentat alte două procese penitenciarului. Asta face Dragnea în ultima perioadă…

Dragnea a susținut că nu știa de la început că acea conversație lejeră pe Skype cu Anca Alexandrescu va fi difuzată și că abia apoi a fost informat. „De două luni și jumătate stau închis în cameră 23 de ore pe zi”. A 24-a oră muncește pe rupte la atelierul mecanic, de fapt la un garaj.

Ăsta a condus România, Dumnezeule! Un garajist… Se pricepe, nu zice nimeni că nu se pricepe, dar asta trebuia să facă, bă, și în libertate.

El conducea țara asta, el ne dădea sfaturi, el ne mărea pensiile, el ne trimitea la muncă, el ne aducea acasă, ne aștepta în stația de tramvai. El ne era baci, bă! Ăsta era prietenul lui Victor Ponta, prietenul tuturor. Un garajist…

Liviu Dragnea, un nimeni absolut! Ăsta conducea România, bă! Lui i se închinau toate vedetuțele astea, toți spăgarii din televiziuni, toți PSD-iștii, toți alegătorii, ăsta ne conducea… Ăsta era Dumnezeul interlopilor, Dumnezeul tuturor”, a declarat Radu Banciu, potrivit b1.ro.

Ce a declarat, marţi, Liviu Dragnea, audiat prin videoconferinţă?

Liviu Dragnea a făcut o serie de comentarii incendiare în timpul audierii sale de marți, de la Judecătoria Sectorului 5. El a fost ascultat prin videoconferință, iar decizia vine după ce fostul șef al PSD a contestat interdicția de a mai lucra la atelierul penitenciarului Rahova. Sancțiunea i-a fost aplicată după ce Liviu Dragnea a dat un interviu la postul de televiziune Realitatea Plus. Fostul lider social-democrat a intentat două procese Penitenciarului unde este încarcerat și care a dispus această măsură.

”Nu m-am gândit că voi fi sancționat pentru că am avut o conversație online cu altă persoană, conversație care, în viziunea mea, nu a avut caracterul unui interviu acordat unui trust de presă. Declar faptul că după încheierea conversației online, interlocutoarea mea mi-a comunicat faptul că a înregistrat conversația și că urma să o pună pe Facebook. În privința acestui aspect nu am avut nicio putere de decizie întrucat din interiorul penitenciarului nu pot avea control asupra a ceea ce se întampla în exteriorul penitenciarului. De 2 luni și jumătate stau închis în cameră 23 de ore pe zi.

Aș vrea să mai spun că în această conversație am fost 3 persoane. Doamna Alexandrescu, eu și partenera mea de viață, Irina Tănase, și ea trecută pe lista de persoane aprobate. Pentru informarea dumneavoastră, partenera mea de viață era acasă, îmbrăcată în pijamale și Anca Alexandrescu era în bucătărie, îmbrăcată lejer. În nicio țară, în niciun trust de presă, nu se fac interviuri în maniera asta.

Dreptul la muncă nu poate fi decât suspendat temporar, nu spune că poate fi ridicat. Sunt inginer auto și asta e meseria mea. Am primit foarte multe evidențieri si recompense datorită modului în care am muncit la garaj”, a comentat Liviu Dragnea în timpul audierii sale.