Cunoscutul jurnalist Radu Banciu s-a exprimat foarte critic la adresa modului în care autoritățile vor să pună în practică redeschiderea școlilor.

De exemplu, spune Banciu, măsura ca toate școlile din București să  fie incluse în scenariul galben nu are nicio justificare.

”Școlile nu sunt nici pe departe pregătite”

Va fi o debandadă fără precedent, prorocește Banciu, iar școlile nu sunt nici pe departe pregătite să implementeze măsurile de siguranță pentru împiedicarea răspândirii noului coronavirus.

”Școlile nu sunt pregătite, dascălii nu știu ce să facă, elevii sunt în expectativă, așteaptă ultimele ordonanțe pe 10 septembrie”, a spus Radu Banciu luni seară la B1 Tv.

”Parcă mai mult vorbim de reluare școlilor, mai mult ca niciodată, deși școala nu mai are nicio valoare și chiar dacă ar mai avut, este diluată de situația sanitară și disperată a școlilor din România.

Elevii nu au unde se ducă, practic, școlile nu sunt pregătite nici măcar cât sunt pregătite spitalele, că măcar acolo a fost iureș, în școală nu s-a întâmplat nimic…”, a acuzat jurnalistul.

”Cu ce ne ajută n-am priceput”

”Bucureștiul s-ar încadra în scenariul 2, dar nu înțeleg de ce 2 și nu 22, de exemplu? Nu știu de ce i s-a pus în cârcă scenariul 2. Cu ce ne ajută n-am priceput, dar așa ne-a anunțat Inspectoratul Școlar.

Decizia autorităților de a încadra școlile din întreaga Capitală în același scenariu a venit la câteva ore după ce Ministerul Sănătății a publicat datele de infectare cu coronavirus…

În mod normal, în acest scenariu s-ar fi încadrat doar școlile din sectoarele 1, 2 și 6, scenariul doi, galben, însemnând școală în sistem mixt, adică unii la școală, alții acasă.

Aia de acasă nefăcând nimic, aia de la școală nefăcând nici ei nimic întrucât îi știu pe ceilalți acasă. Va fi o debandadă fără precedent.

Știm că nu mai e de mult nicio miză și că scapă cine poate, în primul rând sanitar și după aia sentimental sau intelectual”, a mai spus Banciu.