Radio3Net „Florian Pittiş” va realiza transmisiunea în direct a dialogului scriitoarei Herta Müller cu Gabriel Liiceanu – organizat luni, de la ora 18.30, de la Ateneul Român – pe site-urile www.radio3net.ro şi www.libhumanitas.ro.

Scriitoarea Herta Müller, laureata premiului Nobel pentru literatură din 2009, va susţine o dezbatere, în dialog cu Gabriel Liiceanu, pe 27 septembrie, de la ora 18.30, la Ateneul Român din Capitală, a anunţat în 17 septembrie editura Humanitas Fiction, organizatorul evenimentului.

Scriitoarea Herta Müller va veni la Bucureşti pe 27 şi 28 septembrie, când Humanitas va lansa o serie de autor care îi este dedicată, în cadrul unei ample campanii ce marchează 20 de ani de la fondarea editurii.
Astfel, în timpul vizitei în România, laureata premiului Nobel pentru literatură va susţine, la Ateneul Român din Capitală, o conferinţă, o lectură publică, dar şi un dialog cu Gabriel Liiceanu. Biletele pentru dezbatere pot fi achiziţionate de la casa de bilete a Ateneului Român.

Totodată, marţi, 28 septembrie, de la ora 17.00, la Librăria Humanitas Kretzulescu din Capitală va avea loc lansarea seriei de autor Herta Müller, cu romanele „Leagănul respiraţiei” şi „Călătorie într-un picior” şi o sesiune de autografe. Publicat în 1989, „Călătorie într-un picior”, este primul roman scris de Herta Müller după ce a părăsit România.

Herta Müller s-a născut pe 17 august 1953, la Niţchidorf, lângă Timişoara. De la data stabilirii ei în Germania, Müller a fost distinsă cu numeroase şi importante premii germane şi internaţionale. Printre acestea se numără premiile Ricarda Huch (1987), Kleist (1994) şi Joseph Breitbach (2003), premiul european Aristeion (1995) şi IMPAC Dublin Literary Award (1998). Scriitoarea este membră a Academiei Germane pentru Limbă şi Poezie (din 1995) şi, de-a lungul anilor, a fost nominalizată de trei ori la Premiul Nobel pentru Literatură, premiu care i-a fost decernat în 2009, pentru „densitatea poeziei şi sinceritatea prozei cu care a descris plastic universul dezrădăcinaţilor”.

Printre romanele publicate de Herta Müller se numără”Regele se-nclină şi ucide”, „Animalul inimii”, „Este sau nu este Ion”, „Children of Ceauşescu”, „The Passport”, „Nadirs” şi altele. Radio3Net „Florian Pittiş” este un post de radio din portofoliul Societăţii Române de Radiodifuziune.

SURSA: Mediafax